Tech

Advarsel: Denne mail er IKKE fra Netflix

Endnu en meget vellignende snyde-mail bliver i øjeblikket sendt rundt til et hav af modtagere. Nu udgiver bagmændene sig ud for at være fra Netflix.

Du er flittig Netflix-bruger og vil helst ikke misse ét eneste afsnit af 'Making A Murderer'. Pludselig kommer der en mail ind om, at dine betalingsoplysninger underligt nok skal opdateres. Det vil du selvfølgelig gerne få styr på hurtigst muligt, så du ikke bliver afbrudt i serie-maratonen. 

Men pas på. Mange danskere modtager for tiden ovenstående mail fra "Netflix". Med besked om, at man skal opdatere dine betalingsoplysninger for ikke, at tjenesten vil blive afbrudt, bliver mailen flittigt sendt rundt til intetanede brugere. Den opfordrer modtageren til at logge ind på Netflix via et link.

Og det er her, de første alarmklokker bør ringe.

5 sikre tips

Som du sikkert allerede har gættet, så er mailen det seneste led i svindler-mails, der allerede tæller falske afsendere, der udgiver sig for at være fra blandt andet TDC, Skat og andre myndigheder.

De mange phishing-mails bliver med tiden mere detaljerede og mere præcise og derved sværere at aflæse som svindel for modtageren. 

Men du kan selv tage en del forholdsregler og ellers holde dig til disse enkle tips, der bør holde dig nogenlunde på den sikre sti på nettet.

  • Vær mistænksom over for mails, der vil have dig til at klikke ind på noget
  • Hold dig fra at klikke på links i mails tilsendt fra firmaer. Skriv i stedet selv adressen ind i adressefeltet
  • Tjek afsenderens mailadresse - som i ovenstående tilfælde (netflix@vnet.com). Rigtige mails fra Netflix ville ende med @netflix.com
  • Brug din sunde fornuft. Virker det troværdigt, at tjenesten eller myndigheden skulle sende den slags e-mail?
  • Er du i tvivl, så slet mailen og kontakt den pågældende tjeneste/myndighed