Tech

Mand ejede google.com i et minut: Så meget betalte Google ham

Google mistede ved en fejl sit domæne - nu afslører de, hvor meget de betalte manden, der havde overtaget google.com.

I Googles seneste årlige sikkerhedsberetning afslører it-giganten, hvordan de betalte en findeløn til Sanmay Ved, der havde gjort sig fortjent til pengene på en noget særpræget måde.

Flere personer har tidligere fået op til en kvart million kroner for at finde sikkerhedssårbarheder i Googles systemer og efterfølgende rapportere dem til Google selv.

Den brist, Sanmay Ved opdagede sidste sommer, var, at han kunne købe domænet google.com via Googles egen domæneportal. Prisen for at købe google.com var overkommelige 12 dollars - cirka 82 kroner. Så det blev lagt i kurven.

- Det skræmmende er, at jeg havde adgang til webmaster-kontrollen i et minut, har Ved fortalt Business Insider.

Fordoblede beløb

Da domænet var købt gennem Google selv, valgte it-giganten hurtigt at annullere handlen, efter de blev gjort opmærksom på den og lukkede hullet, så andre ikke kunne købe det.

Men som tak valgte firmaet at betale Sanmay Ved, der er tidligere ansat i Google, en symbolsk sum på 6006,13 dollars. Det lidt mystiske beløb skyldes, at det lidt ligner en tal-måde at skrive Google.

Beløbet, som svarer til cirka 41.000 kroner, sendte Sanmay Ved videre til velgørende formål - og da Google hørte dette, fordoblede de betalingen.