Tech

Facebook har ændret vigtig funktion: Her er løsningen

Facebook har ændret en tidslinie-funktion, der gjorde det muligt at bladre tilbage i tiden. Du har bare ikke opdaget det før nu.

I ly af Facebooks mange nye funktioner og nyheder, ser det ud til, at det sociale netværk i al stilhed har fjernet noget andet uden nogen har opdaget det - før nu. 

For du har indtil for nylig kunne hoppe tilbage i tiden på din egen tidslinie på din væg. En funktion der gjorde, at du nemt kunne hoppe flere år tilbage, hvis du følte dig nostalgisk eller var på jagt efter en specifik statusopdatering. 

Ikke længere en tidslinie

Men uden at oplyse det, har Facebook nu ændret på muligheden på flere profiler. Det har dette indlæg på Facebooks eget forum gjort opmærksom på. 

Og ganske rigtigt, hvis vi her på Tech-redaktionen tjekker vores egen tidslinie, så kan vi ikke længere vælge år eller måned for at gå tilbage. I stedet er man nu nødsaget til at bladre igennem fra i dag og baglæns.

Det kan tage sin tid, afhængigt af hvor aktiv du er på Facebook. 

Facebook skulle desuden udfase ordet 'Tidslinie', som ellers længe har brugt for at beskrive brugeres væg. I stedet benytter de sig af ordet 'Profil', der også er mere bredt. 

TV 2 har taget kontakt til Facebook for at få en kommentar, men de er endnu ikke vendt tilbage.

Opdatering: Stadig muligt på computeren

Det er stadig muligt at få et årligt overblik over din tidslinie på Facebook på computeren.

Det eneste det nu kræver er, at du scroller lidt på siden på din egen profil eller en vens. Så kommer der en menulinie frem i toppen af browser-vinduet, hvor du kan trykke på pilen ud for 'Seneste'.

Her kan du finde dine opslag ud fra år og måned og på den måde stadig få overblikket.

Såvidt vi kan se er det dog ikke muligt på mobilen.