Tech

Her er det nye sociale medie, som alle snakker om: Men hvad kan det?

Et nyt socialt medie kaldet Peach er dukket op og har taget brugernes interesse med storm. Men hvad kan det?

Det sker, at et nyt socialt medie dukker op til overfladen for at kæmpe mod giganterne som Facebook og Twitter. 

Vi har tidligere set det med social medie-døgnfluer som Yo og Ello - sidstnævnte var et direkte modsvar til Facebooks del-alt-med-alle-kultur. 

Sådan er Peach

Det nyeste sociale medie hedder Peach og har de seneste dage fyldt meget på nettet - og ikke mindst på andre sociale medier.

Peach

Ny app der lader dig forbinde med dine venner og lægge ting op til deling. 

Foreløbig kun en iOS-app

Peach er et klassisk eksempel på et socialt medie, hvor man har venner og deler ting på sin egen væg. Det er lavet af stifteren af videoklip-tjenesten Vine, Dom Hofmann, som har haft stor international succes. Dog har Vine aldrig helt formået at slå igennem herhjemme.

Men Peach har mere at byde på, og forskellen fra de andre konkurrenter bunder primært i brugen af såkaldte 'Magic Words'. De magiske ord er kommandoer, man skriver i sit statusfelt, og som er genveje til forskellige funktioner. 

Du kan eksempelvis skrive Gif i statusfeltet for at få et søgefelt op med alle de GIFs, du vil. Det er ligetil at gøre, og du kan nemt poste GIFs på din væg. Noget som er efterspurgt på Facebook. Det samme er tilfældet med dine egne tegnekreationer ved eksempelvis at skrive 'Draw' i statusfeltet, eller du kan skrive 'Here' for at dele din lokation. 

Kan Peach slå Facebook?

For rigtig at blive en succes, skal Peach havde brugere. Og som udgangspunkt vil det kræve en kæmpe skare for at slå giganterne. Facebook har i øjeblikket over 3,5 millioner brugere om ugen alene i Danmark, mens Instagram har 800.000 brugere herhjemme.

Det seneste sociale medie, der har formået at slå et gevaldigt ud mod netop Facebook og Instagram, er Snapchat. De kan bryste sig af en million danske brugere om ugen. 

Peach vil utvivlsomt få det svært, da der ikke er meget mere at byde på end 'de magiske ord', det er svært at tilføje venner og Peach rammer ikke samme tidsånd, som eksempelvis Snapchat gjorde.