Tech

Nu kan du se Netflix i hele verden - undtagen disse tre lande

Netflix ekspanderer kraftigt med deres streamingtjeneste. Det er nu muligt at streame fra stort set samtlige lande i verden.

Streamingtjenesten Netflix gjorde onsdag sin tjeneste tilgængelig i flere end 130 nye lande verden over, lyder det i en pressemeddelelse.

Dermed er tjenesten tilgængelig i – stort set – hele verden. For mens 190 ud af de 193 anerkendte stater i verden nu kan streame originale Netflix-serier og film og serier, så er der tre lande og en region, som ikke får den mulighed.

Syrien og Nordkorea ser det ikke ud til, at det vil lykkes for Netflix at erobre foreløbigt. Det skyldes den amerikanske regerings handelsrestriktioner mod landene. Restriktionerne betyder, at amerikanske virksomheder ikke må handle frit med landene – det samme gør sig gældende for den annekterede halv-ø Krim.

Hvad angår Kina, så lyder det fra Netflix, at streamingtjenesten er i gang med forhandlinger, og firmaet håber på, at de omkring 1,4 milliarder kinesere kan streame på sigt vil kunne streame Netflixs indhold.

- I dag er I vidner til fødslen af et helt nyt, globalt internet tv-netværk. Den globale lancering betyder, at forbrugere verden over får mulighed for se serier og film på samme tid. Ventetiden er forbi. Med hjælp fra internettet lægger vi magten i forbrugernes hænder, så de kan se præcis, hvad de vil, hvor de vil, fra enhver platform, siger Reed Hastings, CEO hos Netflix.

Aktien steg efter nyheden

Netflix har leveret digitalt indhold til de nordamerikanske hjem siden 1999 og er siden ekspanderet til en række sydamerikanske lande og sidenhen Storbritannien. Frem til onsdag har Netflix tilgængelig i 60 lande.

Aktiemarkedet har da også taget særdeles godt i mod og aktien er steget næsten syv procent siden i går.

Netflix er klart den største streamingtjeneste i Danmark, hvor den kæmper mod tjenester som TV 2 Play, Viaplay pg Hbo Nordic.

På verdensplan er der over 69 millioner betalende brugere.