Tech

I dag fylder internettet 25 år: Se den første hjemmeside

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY. 

I dag er det 25 år siden, at en af de vigtigste opfindelser i nyere tid blev født. For 20. december i 1990 blev den første hjemmeside lanceret. 

Og internettet har siden udviklet sig. Blot seks år efter den første lancering af en hjemmeside, brugte 12 procent af danskerne internettet i gennemsnit to timer om ugen. I 2010 viste tal fra Danmarks Statistik, at hele 91 procent af den danske befolkning havde adgang til internet i deres hjem. 

Anders Høeg Nissen, der er vært og redaktør på P1s 'Harddisken' har været i 'Go' morgen Danmark' for at give et bud på, hvilke milepæle der har været i internettets 25 år. 

- Nettet blev relativt hurtigt til allemandseje op gennem 90'erne. Dr kom officielt på nettet i 1996 og TV 2 i 1998 og det markerede en popularisering af adgangen til 'The World Wide Web', fortæller Anders Høeg Nissen i 'Go morgen Danmark'.

Se hvordan den første hjemmeside nogensinde så ud i videoen øverst i artiklen. 

Google, Wikipedia og Facebook

En af de første milepæle i internettets historie er, ifølge Anders Høeg Nissen, da google bliver oprettet og skaber en søge-portal, som sætter system i de informationer, som ligger på nettet. 

Se i klippet nedenunder, hvordan Google så ud i sine spæde dage.

Ifølge Anders Høeg Nissen er både wikipedia og facebook ligeledes en milepæl i internettets historie. 

Hør hvorfor i videoen nedenunder. 

'Internet-kendt'

Internettet har blandt andet åbnet op for muligheden for, at man kan blive kendt via internettet. For eksempel på youtube. Det har den unge Benjamin Lasnier blandt andet gjort.

Den 16-årige dreng er blandt andet blev kendt, fordi han ligner Justin Bieber. Og nu har den 16-årige altså fået en pladekontrakt.

Benjamin Lasnier, der især brugte instagram til sin berømmelse, har i dag over 1 million følgere på det sociale medie.