Snapchat ejer nu retten til at gemme dine billeder

I videoen foroven gennemgår vi den seneste opdatering, som Snapchat har sendt ud. Årsagen til Snapchats store succes kan meget vel findes i det gru

I videoen foroven gennemgår vi den seneste opdatering, som Snapchat har sendt ud.

Årsagen til Snapchats store succes kan meget vel findes i det grundlæggende element, at dine billeder og videoer forsvinder, så snart de er set. Det gør det hele mere tilforladeligt, at vide, at billederne ikke er placeret nogle steder på nettet efterfølgende.

Men nu har Snapchat ændret deres rettigheder, som du skal godkende for at bruge tjenesten. Så nu ejer de rettigheden til faktisk at gemme dine billeder - hvis de vil det. 

Ved at lægge billeder op på Snapchat, tillader du også Snapchat at "gemme, bruge, vise, reproducere, modificere, tilpasse, redigere, offentliggøre, skabe værker ud fra, offentligt udføre, udsende, distribuere, fremme, udstille og offentligt vise dette indhold i enhver form og på ethvert medie eller distributionsmetode (nu kendt eller senere udviklet)". 

Alt i alt kan Snapchat gøre alt, hvad de vil med dine billeder og videoer. 

Snapchat: Vi deler ikke dine billeder
Det er noget, der har fået Snapchat-brugerne til at fare i flint, men de nye rettigheder er reelt set ikke en ny ting. En næsten lignende paragraf har været med tidligere i deres rettighedserklæringer. 

Snapchat er dog også selv bevidste om, hvilke problematikker det kan skabe hos brugerne. De slår fast, at de ikke vil udnytte folks private billeder og videoer. 

I et blog-indlæg beroliger de brugerne med, at de sletter de forskellige snaps fra deres servere efter de er blevet vist.

- Snapchat vil ikke - og har aldrig - oplagret dine snaps eller chats. Og fordi vi fortsætter med at slette dem fra vores servere, så snart de er læst, kunne vi ikke - og ville vi ikke - dele dem med annoncører eller samarbejdspartnere, skriver de i indlægget. 

Men faktum er dog, at Snapchat ikke kan "garantere", at beskeder og metadata vil blive slettet fra deres servere inden for en bestemt tidsramme.