Tech

Tidslinje: Kan du huske Facebook før like-knappen?

Se tidslinjen over Facebooks udvikling nederst i artiklen.

’Synes ikke godt’-knappen er snart en realitet på Facebook, efter brugere i årevis har efterspurgt et alternativ til den opadvendte tommelfinger.

Det afslørede grundlægger og direktør Mark Zuckerberg i en offentlig spørgetime tirsdag i Facebooks hovedkvarter i San Francisco.

Men kan du egentlig huske, hvornår du første gang fik muligheden for at like eller på dansk ’synes godt om’ noget på det sociale medie? Følg tidslinjen herunder og få styr på historien om verdens største sociale medie.

Facebooks historie

 1. 2004

  1. Thefacebook lanceres

   Grundlægger Mark Zuckerberg lancerer den 4. februar Thefacebook, som i første omgang kun er tilgængeligt for studerende på det amerikanske universitet Harvard. Dengang var der ikke noget newsfeed, men brugere hoppede fra profil til profil.

 2. 2006

  1. Newsfeed på Facebook

   Thefacebook bliver den 26. september til Facebook, og alle over 13 år med en gyldig mailadresse er nu velkomne på det sociale medie, som får den første udgave af et newsfeed. 

 3. 2008

  1. Facebook som app

   Den 10. juli bliver det muligt for brugere at hente Facebook som app til iPhone i App Store.

    

  2. Opdateringsbar

   Det er også i 2008, at Facebook får opdateringsbaren, hvor brugere nemt og hurtigt kan fortælle sit netværk om, hvad man laver.

 4. 2009

  1. Facebook får like-knappen

   Nu er det muligt for brugere at synes godt om eller like. Facebook får like-knappen den 9. februar.

  2. Pages

   Firmaer og kendte får mulighed for at oprette pages, som er fansider, Facebook-brugere kan like og dermed følge.

 5. 2010

  1. Banner-billeder

   I 2010 ændrer Facebook for første gang rigtigt udseende. Det er nu muligt for brugere at indsætte banner-billeder øverst på ens profil.

  2. Familie og fælles venner

   Nu er det muligt for brugerne at registrere sin familie på sin profil. Herudover kan man nu se, hvilke fælles venner man har med andre brugere.

 6. 2011

  1. Tidslinje

   Facebook lancerer den mest diskuterede opdatering af mediet. Den nye profilopsætning giver brugerne en tidslinje, hvor opdateringer, billeder og videoer placeres. Banner-billeder fra 2010 bliver erstattet med cover-billeder.

 7. 2012

  1. Redigering af kommentarer

   Har man lavet en tastefejl eller fortrudt noget, man har skrevet, er det nu muligt at ændre sine kommentarer.

 8. 2013

  1. Grafsøgning

   Facebook ruller den 15. januar søgefunktion ’grafsøgning’ ud til brugerne.

  2. Redigering af opslag

   Hidtil har det bare været ærgerligt, hvis der var fejl i opdateringen. Men i 2013 gør Facebook det muligt for brugerne at rette i opslag.

  3. 50 forskellige køn

   I februar 2014 blev det slut med kun at tage stilling til, om man var kvinde eller mand. Nu fik brugerne mulighed for at vælge imellem 50 forskellige køn - blandt andet transkønnet eller interseksuel.

 9. 2015

  1. Facebook får dislike-knap

   Tirsdag den 15. september annoncerede Facebook-stifteren, at det sociale medie er på vej med dislike- eller på dansk 'synes ikke godt om'-knap. Funktionen har været efterspurgt af Facebook-brugere i årevis, men først nu vil Zuckerberg give mulighed for at vende tommelfingeren nedad.