Tech

Knappen mange har ventet på: Snart kan du 'dislike' på Facebook

Rager det dig langsomt, hvad dine venner skal have til aftensmad, hvor kær deres baby er, eller hvor langt de løb i går? 

Så vil du sikkert sætte pris på det nye tiltag, der er på vej på Facebook. 

Stifteren Mark Zuckerberg annoncerede tirsdag, at knappen mange brugere har efterspurgt i årevis, nu er på trapperne: Dislike- eller på dansk 'synes ikke godt om'-knappen. 

Det skriver britiske Business Insider

- I dag er en særlig dag, for i dag er dagen, hvor jeg kan sige, at vi arbejder på det, og knappen er på vej, sagde han under en spørgetime i Facebooks hovedkvarter. 

117 venner 'synes ikke godt om' din nye frisure

Dengang designerne byggede det sociale netværk, der skulle blive verdens største, gav man ikke brugerne mulighed for at markere, hvis de ikke 'synes godt om' noget.

Facebook skulle ikke være et sted, hvor man stemte ting eller hinanden ude eller inde med en opad- eller nedadvendt tommelfinger, mente stifterne. 

Hvem tør for eksempel at skifte profilbillede og risikere, at halvdelen af ens bekendte 'disliker' det? 

Men Zuckerberg og co. har dog indset, at brugerne slet ikke vil nedgøre hinanden. De vil derimod gerne have mulighed for at udtrykke andre følelser end det evindelige 'synes godt om'. 

Folk vil vise empati

Hvis din kollegas hund er død, virker et 'synes godt om' for eksempel temmelig malplaceret. Og der er stigende tendens til, at det ikke kun er de rosenrøde sider af ens liv, der udtrykkes på det sociale medie. Sorger og svære stunder deles i dag også online.

- Folk vil gerne have mulighed for at udtrykke empati. Ikke alle øjeblikke er gode øjeblikke, siger Zuckerberg. 

Der ikke sat nogen lanceringsdato på den nye funktion. Meldingen lyder kun, at den vil blive introduceret "snart".