Tech

20 år siden: Se 'Venner'-stjerner i glemt Windows-reklame

For 20 år siden hed det ikke Apple og Google. Dengang var verdens mest magtfulde selskab Microsoft, og det var rigtig store nyheder, da topchefen Bill Gates dengang præsenterede det spritnye styresystem Windows 95 den 24. august 1995.

Her var et styresystem som intet andet. Det introducerede den velkendte start-menu og proceslinie, som Windows har holdt fast i. Faktisk er det så vitale funktioner i styresystemet, at Microsoft måtte genintroducere Start og proceslinien, efter de havde taget dem ud i Windows 8. Brugerne klagede for meget og krævede dem tilbage. 

Windows 95 var et af de første systemer, der introducerede farver, billeder og ikke mindst de ikoniske "vinduer" med programmer. Ikke noget med støvede DOS-koder, farveløse skærme og kedelige ikoner. Her var der tryk på.

Venner i en timelang Windows-guide

Det kunne man også mærke på hele markedsføringen, hvor der ikke manglede kendte ansigter til at promovere det nye styresystem. Tv-værten Jay Leno præsenterede Windows 95 på scenen med Bill Gates, Rolling Stones' 'Start Me Up' blev brugt som kendingsmelodi i reklamerne, som du kan se foroven.

Og datidens helt store tv-stjerner, Jennifer Aniston og Matthew Perry, (Chandler og Rachel fra Venner) var hovedpersoner i en næsten time lang guide til systemet. Den har du med sikkerhed glemt alt om, hvis du overhovedet vidste den fandtes. 

Du kan se en kort bid foroven og ellers se den i sin fulde længde på Youtube

I dag er Microsoft og Windows rykket en del videre. De er netop her i juli rykket videre på version 10, som du se mere til her.

Tillykke til Microsoft!