Tech

Efter hackingskandale: Chrysler tilbagekalder 1,4 millioner biler

Har du en bil fra Chrysler stående ude i garagen? Så må du hellere læse med her.

En hackingskandale har nemlig skabt store problemer for bilproducenten, der nu må tilbagekalde 1,4 millioner biler. Det skriver NBC News.

Miseren skyldes, at to hackere nu har udviklet et stykke software, som gør det muligt at fjernstyre Chrysler-biler, der er udstyret med en særlig type radio.

I en video på YouTube demonstrerer hackerne i samarbejde med en journalist således, hvordan de uden problemer kan overtage kontrollen med en bil.

Sikkerhedsbrist skaber bekymring

Det har skabt en del furore i USA, hvilket altså nu har fået Chrysler, der er ejet af FIAT, til at tilbagekalde de mange biler.

- Kundernes sikkerhed er vores højeste prioritet og vi lægger vægt på at bevare tilliden til vores produkter, skriver firmaet i en officiel pressemeddelelse.

- Derfor har vi nu etableret et dedikeret hold af ingeniører, som er fokuseret på at identificere og implementere den bedste praksis inden for softwareudvikling- og integration, skriver Chrysler.

Chrysler opfordrer i samme ombæring kunder til at kontakte dem, hvis deres biler er blandt de tilbagekaldte. Både modeller som Dodge, Jeep, Ram og Chrysler er påvirkede af sikkerhedsbristen.

Ifølge NBC News bliver det dog ikke nødvendigt at køre de pågældende biler på værksted. I stedet vil kunderne få udleveret en USB-stick med en sikkerhedspatch, som skal udbedre fejlen.

Herunder kan du se videoen med de to hackere, der overtager styringen med en bil.