GUIDE: Sådan beskytter du dine billeder på de sociale medier

Feriebillederne af dine børn risikerer at blive misbrugt af andre, hvis du deler dem på de sociale medier uden at have styre på sikkerheden. Sådan

Feriebillederne af dine børn risikerer at blive misbrugt af andre, hvis du deler dem på de sociale medier uden at have styre på sikkerheden.

Sådan lyder advarslen fra Red Barnet. Men også billeder af unge og voksne kan pludselig blive brugt i andre sammenhænge, hvis man ikke passer på.

Når du lægger indhold på de sociale medier, er det derfor vigtigt, at du har styr på dine privatlivsindstillinger.

Overvej dog altid, hvilke billeder du lægger på de sociale medier. Her er seniorrådgiver i Red Barnets råd til, hvad du skal huske:

  • Tjek hvem du deler dit indhold med. Er det hele verden, eller er det kun dine egne venner, der har adgang til billederne.
  • Spørg dig selv, før du deler: Ville jeg hænge det her billede på opslagstavlen i det lokale supermarked? Hvis du ville det, kan du også dele det på de sociale medier.
  • Du skal stadig være opmærksom på, at billedet kan bruges af hvem som helst, hvor som helst og til hvad som helst.

I oversigten herunder guider TV 2's tech-redaktør David Guldager dig igennem, hvordan du beskytter dine billeder og videoer på Facebook, Instagram og Youtube.

GUIDE: Sådan beskytter du dine billeder på sociale medier