Tech

App afslører hvilke venner der sletter dig på Facebook

Det har længe været et af livets helt store spørgsmål og et uløseligt mysterium i social medie-land: Hvem vil ikke længere være ven med dig på Facebook?

Men det kan du heldigvis få svar på nu, og du kan få det med en del apps til både Android og iOS og som udvidelse til Chrome-browseren. For apps som Sadly Unfriended (kun i browseren) og Who Deleted Me (iOS og Android) giver dig et overblik over, hvem der vælger ikke at være ven med dig mere.

Den fungerer først fra det tidspunkt, du har installeret den. Det betyder, at man ikke kan se tilbage i tiden, selv om det i virkeligheden er det, du virkelig gerne vil. 

Gemmer og tjekker din venneliste

De forskellige apps fungerer på samme måde. Du skal logge ind med din Facebook-profil og herfra scanner og gemmer appen så din venneliste. Næste gang du åbner den, henter den vennelisten igen og kan derved se, hvem der mangler. 

Lignende apps har længe været ude til Twitter og Instagram, men på disse platforme er mysteriet om de forsvindende venner underligt nok ikke lige så interessant. 

Som en sidebemærkning må påpeges, at de fleste unfriend-apps ikke får bestemt gode karakterer på hverken Google Play eller App Store. Appsene virker sløve og til tider slet ikke. Det skyldes eftersigende en stor interesse for at prøve dem og en meget lille kapacitet. 

Så enten hav tålmodighed - eller lev i uvished.