Tech

Internet Explorer er død: Her er afløseren

Om kort tid udkommer Microsofts store nye styresystems-satsning, Windows 10, og i den ombæring er det også slut for den forhadte/elskede webbrowser, Internet Explorer. 

I stedet kommer Windows 10 præinstalleret med den nye browser kaldet Edge. Den har vi taget et kig nærmere på, som du kan se i indslaget foroven. 

Det er en webbrowser, der er blevet visuelt opdateret til et mere enkelt og grafisk udtryk. Der er fokus på deling og nem web-navigation. Som udgangspunkt ligner logoet på Microsoft Edge rigtig meget Explorer, så det blå 'e' forsvinder ikke lige med det samme på din computer. 

Tegn og del

Edge har en del fornyelser, som er værd at bemærke. Det er muligt at tegne og kommentere på alle websider. Det udtryk kan så deles med vennerne. Smart, hvis du vil gøre opmærksom på en enkel detalje på en webside. 

Desuden har den en integreret læseliste, der gør lange artikler mere overskuelige, du kan nemt zoome på en touchskærm, og så vil den have en tæt integration af den Siri-lignende tjeneste Cortana.

Du vil kunne hente browseren OG Windows 10 fra den 29. juli ganske gratis, hvis du sidder på Windows 7 og Windows 8/8.1.