Tech

Drop pinkoden: Brug emojis

Hvad vil du helst huske: 9526 eller fire emojis som på billedet ovenfor?

Et britisk firma mener, at vi skal til at huske emojis i stedet for tal, når vi skal på vores netbank på mobilen. Det skriver BBC.

Intelligent Environments, som firmaet hedder, påstår, at emijos er både lettere og sikrere end almindelige tal, og at banker allerede har vist interesse for deres idé.

3.748.096 kombinationer

Der er i deres app 44 små ansigter og ikoner at vælge imellem. Det giver 3.748.096 kombinationsmuligheder - mod 10.000 hvis man bruger cifrene mellem 0 og 9.

- Det er allerede kendt at bruge mønstre og billeder som alternativ til almindelige koder, siger sikkerhedsekspert Alan Woodward til BBC.

- Men jeg synes, det virker som en spændende idé - og potentielt et værdifuldt skridt i den rigtige retning, siger Alan Woodward.

Brugerne er for dovne

Som med så meget andet er der dog også negative sider af løsningen.

En tidligere vinder af hukommelseskonkurrencer, Michael Tipper, fortæller BBC, at teknikken til at huske tal og bogstaver er den samme som for billeder.

- Grundlæggende er vi bygget til at huske billeder, men folk er dovne, siger Michael Tipper. Og det skaber problemer.

Kan være lige så usikker

For hvis brugerne har mulighed for at vælge eksempelvis de fire første emojis i en række, så gør de ofte det.

- Statistisk set er metoden sværere at bryde, men hvis du bliver præsenteret for en skærm med emojis, og du ikke gider huske på fire bestemte, så vælger du bare de fire hjørner eller første række - og så er metoden tilsvarende usikker, siger Michael Tipper.

Som med alle andre koder er der altså usikkerheder. Så uanset hvad, du i fremtiden vælger, så sørg for at sætte dine programmer op til totrinsbekræftelse. Det kan du gøre med langt de fleste apps. David Guldager viser herunder, hvordan du sikrer dit Google password, og her kan du se en fremgangsmåden for en række andre apps.