Tech

YouTube vil tage spilmarkedet med storm

Så du verdensmesterskabet i Fifa, hvor Danmark var repræsenteret med to spillere? Eller de seneste 'Counter Strike: Global Offensive'-kampe, hvor Danmark har verdens bedste hold? Nej?

Vi er ret gode til det der e-sport, men danskerne ved det ikke.

Det kan det blive lavet om på nu, for e-sport skal gøres let tilgængeligt via YouTubes kanaler. En helt ny app og et site dedikeret til 'YouTube Gaming' kommer til sommer. Det skriver YouTube på sin blog.

- Der er nogle lande, hvor det er særlig kærkomment. Eksempelvis Danmark, hvor de kommercielle kanaler slet ikke gør noget ved det, siger Morten Skovgaard, redaktør på magasinet Gameplay.

Alternativ til Twitch

Indtil nu har der kun eksisteret én seriøs streamingstjeneste til e-sport, nemlig Twitch. Morten Skovgaard ser en stor fordel i, at YouTube nu kommer på banen.

- Det er da super fedt, at de nu giver Twitch noget kamp. YouTube har jo nærmest erklæret dem krig nu, siger Morten Skovgaard.

Han forventer ikke, at se nogle af de store tv-kanaler gå ind på markedet for e-games. Hvis chancen var lille før, er den mindre nu, mener han.

- Jeg kan ikke se for mig, at det ville fungere på hverken TV 2, DR eller TV3 for den sags skyld. De unge vil alligevel gerne se det på engelsk, for der er de bedste kommentatorer, og online har man en mere direkte kontakt til sine yndlingsspillere, siger Morten Skovgaard.

YouTube mangler noget

Netop fællesskabet - som Twitch har brugt år på at opbygge - kan være det, der bremser YouTubes indmarch. Det mener en af Danmarks absolut dygtigste computerspillere, Peter 'dupreeh' Rothmann, der spiller på det danske - og i øvrigt verdens bedste - CS:GO-hold, Team Solomid.

- Twitch er ikke blot en streaming-tjeneste for mange af os professionelle, men også en enorm support både til events og derhjemme i form af aktiviteter, arrangementer og ikke mindst økonomisk support. Twitch er så etableret, at det her er kommet for at blive, siger Peter Rothmann.

Flere vil se e-sport

Han og holdet er selv sponsoreret af Twitch, og han erkender derfor, at det kan være svært at være helt objektiv - men han kan godt se fordelen i den større eksponering, YouTube giver e-sport generelt.

- Twitch skal vel et eller andet sted måske også gøre sit for at beholde sine kunder. Men hvorvidt det er en fordel, er svært for mig at sige. Fordelen kan selvfølgelig være - set med eksponeringsbriller - at e-sport får flere muligheder for, at den almene borger opdager og udforsker dette "nye" fænomen, siger Peter Rothmann.

Han håber ligesom resten af branchen, at e-sport bliver mere anerkendt herhjemme, ligesom det eksempelvis ses i USA og Sydkorea.

- Selvfølgelig håber jeg det. Det udvikler sig hele tiden. Jeg lever af min hobby, så hvis det bliver mere anerkendt, er det kun endnu federe både for fans og de professionelle, siger Peter Rothmann.

Team Solomid

Verdens bedste hold til computerspillet 'Counterstrike: Global Offensive' er dansk.

Holdet består af:

Peter 'dupreeh' Rothmann.

Nicolai 'device' Reedtz.

Andreas 'Xyp9x' Højsleth.

Rene 'cajunb' Borg.

Finn 'karrigan' Andersen.

Det danske hold er en del af 'Team Solomid', en amerikansk e-sports-organisation.

Holdet blev købt at britiske 'Team Dignitas' i januar og blev samtidig det højest betalte CD:GO-hold nogensinde med en månedsløn på knap 20000 kroner.