Tech

5 enkle trin: Spar på mobilbatteriet

Følelsen af koldsved, åndedrætsbesvær og et hurtigt bankende hjerte er nogle af de symptomer, mennesker kan opleve ved et batteri, der netop har rundet de sidste 10 procent. Hvordan skal man klare sig igennem dagen uden mobilen?

Derfor er det heldigt, at der er en del, du selv kan gøre for netop at spare på batteriet. Helt generelt skal du have din mobil til slappe mere af. Den skal helst ikke arbejde alt for meget, når den ligger i lommen. 

De 5 trin

Skru ned for lyset

Du kan gøre det direkte fra startskærmen på de fleste mobiler. På Android trækker du fingeren oppefra og ned - og på iPhone det modsatte. Her kan du så skrue ned for lyset på skærmen. 

Slå push-beskeder fra

Her gælder det om, at lade mobilen slappe af - og dig selv. På iPhone skal du gå ind i Indstillinger, Meddelelser og derfra kan du vælge helt at slukke for en del notifikationer. På Android skal du forbi Indstillinger og så Apps (på Android 4.1 og over).

Drop apps i baggrunden

Dine apps har det med at holde sig selv ajour, selv når de ikke er åbne. Det trækker naturligt nok strøm fra mobilen, så slå nogle af dem fra. iPhone – Indstillinger, Generelt og Opdater apps i baggrunden. Android – ind i Indstillinger, Apps og gå så over i Alle. Herfra kan du se, hvilke der kører i øjeblikket. Vælg den, du vil lukke, og så tryk så ind på den.

Note – Facebook plejer at trække meget strøm

Find synderen

Har du brug for at finde ud af konkret, hvilken app det er, der suger mest strøm ud af din mobil, så skal du blive inde under Generelt på din iPhone og så trykke på Brug. I toppen kan du trykke på Batteribrug og så finde ud af, hvilken app der er god at lukke ned.

Android – gå ind i Indstillinger, Batteri og her kan du så, afhængig af Android-version, enten trykke på Batteribrug eller blot se de enkle detaljer.

Slå GPS’en fra

Mobilen er blevet god til at vide, hvor du er og derved give dig de fornødne oplysninger. Men det tærer på et batteri konstant at holde sig ajour med en gps-satellit. Så slå det fra.

På iPhone skal du ind i Indstillinger, Anonymitet og endelig Lokalitetstjenester. Slå dem fra, du ikke behøver.

På Android – Gå ind i Indstillinger. Enten kan du finde det direkte under Lokationstjenester eller også under Fortrolighed og sikkerhed – afhængig af Android-version.