Medier: Rusland forbyder Putin-kritiske memes

Vladimir Putin og andre russiske, kendte ansigter skal ikke længere hænges ud på internettet, når folk bag tasterne gør grin med Putin og co. via memes. Kort fortalt et billede med tekst i typisk top eller bund med et humoristisk budskab.

Washington Post skriver nemlig, at Roskomnadzor, den føderale myndighed, der overvåger de russiske medier, har offentliggjort, at disse memes er forbudt.

- Disse måder at anvende(berømtheders billeder) overtræder loven om personoplysninger og skader den offentlige persons ære, værdighed og forretning, oplyser Roskomnadzor ifølge Washington Post.

Det skulle dog ikke være en ny lov, men angiveligt blot en offentliggørelse af, at loven også omhandler memes. Det kommer oven på en sag, hvor en kendt russisk sanger har sagsøgt en hjemmeside for at sætte ham sammen med toner af knap så god karakter.

Ifølge Washington Post kan en af disse offentlige personer, hvis de opdager et meme, der håner dem, anmelde det til Roskomnadzor, der så vil få det lukket ned for hjemmesiden og kan retsforfølge personen bag.

Internettet har også fundet mange forskellige måder at drille personligheder som Vladimir Putin. Vi har samlet et par af de mest populærere: