Tech

Byg dine egne Google-briller for 150 kr

Virtual Reality er mere eller mindre kommet for at blive, og bliver tilbudt gennem dyre og noget uhandy briller. Men det behøver slet ikke være så krævende. Se bare på Google Cardboard, der umiddelbart ikke er meget mere end en papkasse. Når den foldes rigtigt bliver den til et par vaskeægte virtual reality-briller. 

Google Cardboard var i første omgang ment som et smart marketingstrick under Googles udviklerkonference, Google I/O sidste år. Men de kan nu købes på nettet fra omkring 150 kroner. Med disse briller og en Android-mobil har du et næsten fuldblods VR-sæt. 

Man kan hente gratis VR-apps i Google Play, der byder på både demoer af Minecraft, monsterfilmen Kaiju Fury eller det mere afslappende Lanterns. Der er en del VR-apps, der er værd at kigge nærmere på selv om de kun er små korte demoer. 

Indtil videre mangler vi stadig at se den store idé med VR foruden spilbranchen. Men både Hollywood og reklamebranchen kigger nærmere på mulighederne for den nye dimension. 

Se i indslaget øverst hvordan Google Cardboard tager sig ud og hvad man mere kan gøre.