Tech

Hvad betyder wi-fi egentlig? Få svaret her

Vi kender det allesammen, for vi bruger det hele tiden. På arbejdet, derhjemme, i toget - og vi bliver så glade, når vi kan få det gratis sammen med vores café latte.

Det handler selvfølgelig om trådløst internet, også kendt som "wi-fi". Men hvad står forkortelsen egentlig for?

Ikke en pind, viser det sig.

Ifølge amerikanske Phil Belange, der medvirkede til grundlæggelsen af Wireless Ethernet Compatibility Alliance - i dag kendt som Wi-Fi Alliance -  er navnet intet andet end en gimmick. 

I 1999 hyrede organisationen nemlig firmaet Interbrand til at finde på et godt navn og logo, som kunne bruges til at promovere det trådløse internet.

- Wi-fi betyder ikke noget. Vi havde bare brug for et navn, der var lidt mere fængende end "IEEE 802.11b Direct Sequence, er Belange citeret for at have sagt.

Det er ellers en udbredt opfattelse, at wi-fi er en forkortelse for "wireless fidelity", men det har altså tilsyneladende intet på sig. Der er i stedet tale om en populær misforståelse, der udspringer af den ligeledes kendte forkortelse hi-fi, der står får "high fidelity".

Ganske vist brugte Wi-Fi Alliance en overgang slagordene "wireless fidelity" i deres markedsføring, men ifølge Belange var det blot et mislykket forsøg på at give forkortelsen betydning.

- Det var klogt af os at hyre Interbrand til at finde på et navn. Det var dumt af os at udvande navnet ved at hæfte nogle meningsløse ord på, siger Phil Belange.