Tech

Robotterne kommer: De her fyre klarer arbejdet for dig

Forbinder du fuldautomatiserede arbejdsrobotter med noget langt ude i fremtiden? Så se med her.

Mandag tog Go’ morgen Danmark nemlig et kig på de robotter, som allerede nu så småt står klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Det skete i forbindelse med udstillingen DIRA Roadshow på Københavns Hovedbanegård, som er arrangeret af Dansk Robot Netværk. Her kunne nysgerrige rejsende og andre tilskuere kaste et blik på den nyeste generation af industrirobotter.

Og skal man tro på Frida Frost, formand for den teknologiske alliance Engineer the Future, så varer det ikke længe, før de produktive robotter for alvor bliver en realitet.

- Vi er helt klart inde i en enorm udvikling lige nu, hvor der kommer mere og mere robotteknologi og automatisering i vores industriproduktion. Og det er faktisk nødvendigt, for ellers mister vi konkurrenceevne og taber en masse jobs, siger hun.

Umiddelbart kan det måske lyde paradoksalt, at fremtidens jobs skal sikres af effektive robotter, som udfører mere arbejde på den halve tid. Ikke desto mindre er den god nok. Og det gælder altså ikke kun dem, som opfinder robotterne, forklarer formanden.

- Det er faktisk sådan, at for hver elektronikingeniør, vi får i job, så vil det skabe arbejdspladser til seks faglærte og fem ufaglærte. Så det er altså ikke kun ingeniørhjerner, det vil kunne få arbejde i fremtiden, siger Frida Frost.

Se, hvad robotterne kan i indslaget herunder.