Tech

Danske skolekammerater udvikler intelligent vækkeur

Stå aldrig mere op til aflyste timer.

Det er missionen med en ny app målrettet gymnasieelever, som to unge danskere står bag.

App’en hedder Vektio og kan vække elever efter deres skoleskema: Den holder sig automatisk opdateret med skemaet, og lader brugeren sove videre, hvis dagens første time er aflyst. På den måde kommer man hverken for tidligt eller for sent i skole.

Vektio, der har været næsten et år undervejs, er udviklet af den nybagte student Emil Skydsgaard og hans tidligere skolekammerat Frederik Jensen. De har begge oplevet at sidde klar i klasselokalet om morgenen blot for at finde ud af, at timen var aflyst.

- Lærerne aflyser ofte modulerne i sidste øjeblik, så hvis man glemmer at tjekke sit skema om morgenen‚ møder man let forgæves i skole. Det er stressende nok at gå i gymnasiet både studiemæssigt og socialt, så hvor ville det være rart, hvis man kunne slippe for denne ulejlighed, siger Emil Skydsgaard i en pressemeddelelse om opfindelsen.

- Vi begyndte projektet med en ambition om at hjælpe andre gymnasieelever, og nu står vi med et færdigt produkt. Om vi tjener penge på det eller ej, er i grunden ikke så vigtigt, blot vi får konstruktiv feedback.

Gymnasium fostrer app-hitmagere

De to kolleger har begge gået på Sankt Annæ Gymnasium i Valby, hvor skaberne af de succesfulde apps Matematikken og Fysikken også har gået.

Og det har været en stor hjælp, fortæller Emil Skydsgaard, der ligesom Frederik Jensen aldrig tidligere havde prøvet at udvikle en app i denne størrelsesorden.

- Det har bestemt hjulpet os, at vi har kunnet trække på deres erfaring, siger han.

- Vi har brugt meget energi på at sætte os ind i nye ting undervejs. Men således er Vektio også blevet et forløb, som vi begge har lært og udviklet os meget af.

Vektio, der koster syv kroner at downloade, bliver udgivet 14. august. App’en findes kun til iPhone og er i første omgang kun til elever på gymnasier, der bruger intranettet Lectio.