Tech

Nu har to milliarder set Gangnam Style

Musikvideoen til den rapperen Psy's monster-hit "Gangnam Style" runder to milliarder visninger på YouTube.

Det sydkoreanske popfænomen Psy stormede lørdag ind i rekordbøgerne, da rapperens gigant-hit "Gangnam Style" rundede to milliarder visninger på videostreamingtjenesten YouTube.

Videoen blev en global sensation og igangsatte den såkaldte sydkoreanske trend "K-Pop", efter at den blev uploadet på YouTube i juli 2012.

- To milliarder visninger. Det er meget ærefuldt, siger han.

Læs her, hvordan han opfandt dansen

- Med denne anerkendelse vil jeg snart komme tilbage med mere muntert indhold, siger Psy i en udtalelse på YouTube, som blev delt med AFP fredag.

Psy's opfølgende nummer "Gentleman" satte i øvrigt i april sidste år rekorden for flest visninger i løbet af én dag. Den lød på 38 millioner.

Den sydkoreanske rappers heste-ridende dansetrin i musikvideoen er blevet parodieret og efterlignet i et hav af videoer på mange forskellige sprog, som ligeledes er uploadet på YouTube.

I et tv-show lovede Helle Thorning-Schmidt at danse gangnam style. Men levede hun op til, hvad hun lovede? Se her

TV 2-værterne i selvsamme program holdt sig i hvert fald ikke tilbage: Se selv

"Gangnam" i sangens titel refererer til det mest velhavende beboer- og shoppingdistrikt i den sydkoreanske hovedstad Seoul. Videoen er en satire over områdets selvhøjtidelige og pralende rigdom.

At "Gangnam Style" er blevet en globalt monsterhit illustreres af, at kun tre procent af visninger på YouTube kommer fra Sydkorea.

Den næstmest sete video på YouTube er den canadiske popstjerne Justin Bieber med storhittet "Baby" fra 2010 med knap 1,4 milliarder visninger.

Gangnam style er blevet udbredt over hele verden alle mulige sammenhænge.

Fx mener nogen ligefrem, at den virker som 'magi på babyer'. Se det her

/ritzau