Tech

Har denne video skræmt Apple?

En rapport afslørede den 8. maj efter sigende Apples kommende købsplaner af hovedtelefonsselskabet Beats. Rapporten slog fast, at der var tale om en overtagelse, og at Apple ville melde det ud officielt ugen efter. Det var forrige uge. Intet er endnu blevet meldt ud, og nu begynder branchen at undre sig.

Ifølge det amerikanske musiksite Billboards kan der være flere forskellige grunde til, at overtagelsen endnu ikke er sket. For det første så er det noget kompliceret, lige at overtage et selskab for 3,2 milliarder dollar. Og det er Apples største køb til dato. Det er ikke noget man bare lige gør på en enkel dag.

Der er også snak om, at lækagen om overtagelsen simpelthen skete for tidligt, og at planerne blot simpelthen var i et for tidligt stadie. Men mange af de kilder, som Billboards har snakket med, tilkendegiver, at en enkel video også kunne være skyld i forsinkelserne.

Rapper-video afslørede rygterne

Kort efter rygterne blev lækket, dukkede en video op med Beats bagmand, Dr. Dre sammen med skuespilleren Tyrese Gibson. Og ud fra den video var man ikke i tvivl, om at aftalen skulle være på plads. I videoen bliver Dr. Dre udnævnt som den nye milliardær i hiphop-branchen af Gibson. En ny titel han ville få hvis aftalen skulle falde på plads.

Kilderne afslører, at Apples folk skulle være eksploderet af raseri, da de så videoen. Og her er det tydeligt hvordan kulturforskellen mellem et internationalt skarpt styret selskab og en amerikansk rapper ramler meget hårdt mod hinanden.

Og måske på baggrund af videoen og det massive kultursammenstød skulle Apple også være blevet noget i tvivl, om hvordan de to Beats-bagmænd, Dr. Dre og Jimmy Iovine, skulle blive en del af Apple som konsulenter. Noget som den lækkede rapport ellers lagde op til ved overtagelsen.

Alt er stadig kun gætterier, og der er endnu ingen officielle udmeldinger, men under alle omstændigheder er købet endnu ikke slået fast. Så de kunne også stadig nå at hoppe fra...