Unge danske hitmagere er tilbage med ny app

Nikolaj Holck, Rune Højlund og Frederik Filip Staeger. Foto: Daniel Riegels

15.500.

SĂĄ mange gange er app'en 'Matematikken' til matematik pĂĄ A, B og C-niveau i gymnasiet blevet downloadet, siden den udkom for et ĂĄr siden.

Det er de tre daværende gymnasieelever Nikolaj Holck og Frederik Filip Staeger på 19 år og 20-årige Rune Højlund, der står bag app'en, som strøg direkte ind på førstepladsen over de mest solgte apps i den danske App Store.

I kølvandet på den positive modtagelse af brugerne valgte de tre udviklere at bruge deres sabbatår fra skolebænken på at lave en ny uddannelses-app.

Næsten et års intenst arbejde og programmering kulminerede således torsdag, da 'Fysikken', som efterfølgeren hedder, blev lanceret til både iOS og Android.

- Det er endnu for tidligt at sige, om denne app bliver lige så stort et hit som 'Matematikken', lyder det beskedent fra Rune Højlund, da tv2.dk fanger ham på telefonen.

Men den er allerede godt på vej. I skrivende stund er app'en den mest solgte uddannelses-app i den danske App Store - i øvrigt stærkt forfulgt af 'Matematikken' på andenpladsen.

- Selvfølgelig drømmer vi totalt meget om, at den bliver en lige så stor succes. Det skal helst være sjovere at lære fysik, og målet er, at man kan komme hurtigere frem til den viden, man vil have. Vi tilbyder ikke den nemme løsning, men derimod er der uddybende beskrivelser, information om fysiske størrelser og enheder og regneeksempler med, så man kan lære noget, forklarer Rune Højlund.

- Vi serverer læring på en måde, som vi selv gerne vil have det.

'Fysikken' indeholder mere end 200 formler og over 100 tilhørende regneeksempler, og drengenes tidligere fysiklærer har læst al indholdet i app'en igennem og kvalitetsstemplet produktet som "godt".

Flere jobtilbud efter app-succes

Det er ikke kun selvtillid, de tre kolleger og tidligere gymnasiekammerater, som blev studenter sidste sommer, har fået det seneste år. Rune Højlund fortæller, at de også har modtaget en del konkrete jobtilbud fra danske firmaer, der blandt andet arbejder med uddannelsesmidler og lektiehjælp.

- Det er da super fedt, men det har aldrig været et mĂĄl i sig selv, at vores app skulle give karrieremuligheder. Det er bare en bonus, siger Rune Højlund, der ligesom Nikolaj Holck og Frederik Filip Staeger planlægger at læse matematik pĂĄ universitet til sommer.

- Der er mange, der spørger, om vi ikke har været fristet til at sige ja. Og jo, det har vi da. Men vi vil hellere lave vores egne projekter. Vi synes, det er sjovest selv at kunne bestemme. Samtidig glæder jeg mig godt nok også til at begynde at studere og lære mere.

Brugernes tilbagemeldinger er årsag til efterfølger

'Fysikken' koster ligesom 'Matematikken' syv kroner. Og selvom de tre udviklere indtil videre har tjent ”en del - men ikke nok til at betale huslejen” på sidstnævnte, har de heller ikke kastet sig over det nye projekt for pengenes skyld, understreger Rune Højlund.

- Vi var overvældede over, hvor stor en succes den første app blev. Vi får stadig positive anmeldelser og mails med forslag til nye formler, og det at folk gider respondere og give os feedback er helt sikkert årsagen til, at vi valgte at bruge næsten hele vores sabbatår på at lave fysik-app'en, siger han.

Planen er, at de tre udviklere sideløbende med undervisningen og opgaverne på universitet vil opdatere og ajourføre deres apps og lave indholdsrettelser. Men studiet kommer i første række, understreger Rune Højlund.