Tech

Apple og Google er enige om at dræbe mobilen

Det at miste en mobil kan være generende af flere årsager. Men at vide, at ens indhold på mobilen måske er i fremmede hænder er aldrig en behagelig tanke.

Så derfor har mobilproducenter og teleselskaber længe tilbudt en såkaldt ’kill swicth’. En tjeneste eller app, der gjorde det muligt at slette alt indhold på en tabt eller stjålet mobil.

Selskaberne har haft hver deres løsning, hvor nogle har kostet penge, mens andre har været gratis. Men nu er de fleste store aktører blevet enige om, at lave én fælles aftale, der går under navnet ’Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment’.

Det betyder det for dig

Det er en fælles standard for, hvordan man griber den såkaldte ’kill switch’ an på mobilen. Helt konkret betyder det følgende punkter bliver nu standardiseret hos de allierede parter:

* At selskaber og operatører tilbyder kunderne gratis tjeneste, der gør det muligt at slette al personligt indhold på mobilen (billeder, mails, kontakter osv.)

* At mobilen bliver ubrugelig for et individ, der ikke skal have adgang til indholdet på mobilen

* At forbyde aktivering uden at den autoriserede brugere har givet tilladelse.

* At kunne aktivere den igen, hvis den kommer tilbage til den retmæssige ejer.

Med i aftalen er der teleselskaber som T&T, Verizon, Sprint og T-Mobile. Desuden er der selskaber og producenter som Google, Apple, Samsung, Nokia, HTC, Motorola og Huawei. Uden for fællesskabet står LG og Blackberry, der har valgt ikke at gå med.

I første omgang er det kun til de amerikanske brugere, men aftalen kunne meget vel også betyde noget på længere sigt for de europæiske kunder.