Tech

Yousee lukker ny tjeneste efter alvorlig fejl

Foto: Polfoto

Flere kritiske fejl i YouSees Wifi Hotspots har tvunget det TDC-ejede selskab til at lukke ned for tjenesten. Fejlene betød bland andet, at brugere kunne få adgang til andres private oplysninger.

Det kommer til at berøre cirka 100.000 danskere, at der bliver lukket ned for de 10.000 hotspots, der er oprettet. Tjenesten gør det muligt for Yousees bredbåndskunder at logge på internettet uden for hjemmet uden at bruge mobil-data. I stedet kan man logge på andre YouSee-kunders modem via et ekstra trådløst netværk.

Det var sikkerhedsfirmaet CSIS, der opdagede fejlen i tjenesten og gjorde TDC opmærksom på den.

-Vi opdagede i sidste uge, at YouSees kunders hotspots var behæftet med flere fejl, som kan eksponere kundernes private data og oplysninger. Det oplyste vi for TDC, og de reagerede med at lukke ned for deres hotspots, siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert hos CSIS til tv2.dk.

Vides ikke, hvornår det kommer tilbage

TDC tør ikke at sige noget præcis om, hvornår kunderne kan forvente, at tjenesten kommer op at køre igen.

-Vi skal have opdateret det software, som Netgear og Cisco producerer for os for at forhindre fejl som denne. Jeg kan ikke sige præcist, hvornår det bliver klar – men det bliver ikke i morgen, siger Ib Konrad Jensen, der er pressechef hos TDC til tv2.dk.

TDC har oplevet flere kunder, der har benyttet sig af den nye tjeneste, der har oplevet væsentligt langsommere internet med Yousee Wifi-spot.

-Vi ved endnu ikke, hvad årsagen er til det langsommere internet, så det skal vi også have kigget på med den nye software-opdatering, siger Ib konrad Jensen.

Følgende modem-typer er berørt af problemet: Netgear CG3000, CG3700 og Cisco EPC3925.

YouSee Wifi-spot er automatisk tilknyttet Yousee-kunders bredbåndsabonnement. Hvis du ikke ønsker tjenesten, skal du selv melde dig fra. Det kan du gøre her.