Tech

Paven: Internettet er en gave fra Gud

I en udmelding fra Vatikanet udtrykket Pave Francis nu sin store tilfredsmed med internettet og kalder det en ’gave fra Gud’. Det sker i forbindelse med den katolske kirkes ’World Communications day’.

Blandt andet hylder han internettets muligheder for at åbne op for dialog mellem mennesker på store afstande både fysisk men også holdningsmæssigt.

- Medierne vi har i dag kan være med til at bryde mure mellem mennesker, og skabe en form for fællesskab imellem os alle. God kommunikation kan hjælpe os, men kun hvis vi er parat til at lytte til af hinanden og lære af samtalerne, skriver pave Francis i budskabet og tilføjer:

- Specielt internettet åbner op for uendelige muligheder for møder og fællesskab. Det er så sandelig en gave fra Gud.

Men ak! De sociale medier

Men selvom paven siger, at internettet kan skabe forståelse mellem religiøs, økonomisk og politiske forskelligheder, så kan det også give problemer for det moderne menneske. Specielt de sociale medier skaber store problemer for brugerne.

Hastigheden og ’ligegyldigheden’ ved de sociale medier, mener paven blandt andet, truer med at isolere folk mere fra venner og familie, da det er nemt at skjule sig i mængden. Dog er fordelene stadig for store, til at man skal undlade at bruge de sociale medier.

- Selvom disse ulemper er virkelige, skal man stadig ikke distancere sig fra de sociale medier. I stedet skal det minde os om, at kommunikation er en menneskelig og ikke en teknologisk bedrift. Den digitale verden kan være et miljø fyldt af menneskelighed. Et netværk ikke af kabler, men af mennesker, skriver paven.

Pave Francis har distanceret sig fra tidligere paver ved at have et noget blødere forhold til mange af det moderne samfunds problemer og emner. Deriblandt ateisme, homoseksualitet og et opgør med de problemer, som den katolske kirke har kæmpet med de sidste mange år i forbindelse med pædofili og overfald.