Tech

Snowden: NSA indsamlede 200 mio sms’er dagligt

Den spionsigtede Edward Snowden bliver med at lække informationer fra sin NSA-tid, og de seneste oplysninger har de britiske medier som The Guardian og Channel 4 News fået fat i. Der er tale om en rapport, der afslører, at NSA indsamlede dagligt over 200 millioner sms’er fra hele verden.

Der skulle være tale om overvågningsprogrammet kaldet Dishfire, der indsamlede ”stort set alle tilgængelige informationer”, som rapporten beskriver. Det var ikke kun tekstbeskeder, men også alle andre metadata, der er alt lige fra bankinformationer, ubesvarede opkald varsling om roaming og mere.

Der skulle være tale om flere vilkårlige personer fra hele verden, der ikke er terrormistænkte, oplyser The Guardian.

På en gennemsnitlig dag skulle NSA have fået informationer om mere end 5 millioner mistede opkald, 1,6 millioner grænse-overgange (konklusion ud fra advarsler om roaming på folks telefoner), mere end 110.000 navne fra elektroniske visitkort og over 800.000 finansielle overførelser.

De tophemmelige dokumenter fra internt i NSA skulle have overskriften: SMS tekst-beskeder: En guldmine.

De seneste afsløringer fra den udskældte Edward Snowden kom dagen før Barack Obama fredag vil udstikke nye retningslinjer for USA's indtil nu meget skandaleombruste efterretningstjeneste, NSA.

Der er blevet nedsat et udvalg i efteråret, som skulle komme med forslag til ændringer af NSAs arbejdsmetoder. Og et af de forslag skulle lyde på, at det i stedet er telefonselskabernes opgave, at indsamle og lagre oplysninger om folks datatrafik. Og med en enkel dommerkendelse vil de amerikanske efterretningstjenester kunne få adgang til disse informationer. Noget som teleselskaberne selv ikke ser som en konstruktiv løsning.

Kilde: The Guardian