Tech

Unge danskere går i struben på Google

Hvorfor skal det være så svært at få sit computerspil op på en større skærm? Nogenlunde sådan tænkte den unge tekniker Attila Sukosd, der er én af de fem unge danske gutter bag det smarte nye produkt kaldet Airtame.

Airtame er et lille HDMI-stik, som når det er tilsluttet fladskærmen kan skyde hele computerens indhold op på fladskærmen, så man nemt kan opleve trådløs video. Nogenlunde samme idé som Googles populære Chromecast, men forskellen er dog markant.

For både viser Airtame sig at være langt hurtigere, når det kommer til skærmens framerate, der betyder, at spil eksempelvis ikke oplever forsinkelser, og så kan man skyde hele indholdet op fra computeren og ikke kun indholdet fra ens browser eller enkle apps, som det er tilfældet med Chromecast.

Dog må danskerne bide i græsset, når det kommer til tablets og mobiler, som ikke endnu bliver understøttet, men i stedet oplyser de unge gutter, at man kan også skyde indhold fra en computer til en anden – og gøre det mange gange, der betyder, at det åbner op for helt nye muligheder inden for undervisning eksempelvis.

Fart på danskerne

Airtame gik live den 21. november sidste år på crowdfunding-siden Indiegogo og indsamlede hurtigt over 2 millioner kroner. Noget af en bedrift, der samtidig giver dem tryghed, når de stor på CES for at vise deres produkt frem for verdenspressen.

Selv har gutterne svært ved at forstå, at det hele er gået så hurtigt.

- Det er jo en drengedrøm at være her. Det var på listen over personlige bedrifter, at kunne fremvise eget produkt på CES. Så det at stå her med egen stand, er helt vildt. Det er gået meget hurtigt fra at vi bare sad og udviklede og så komme hertil, hvor der faktisk er andre, der heller ikke kan få hænderne ned, fortæller Airtames 23-årige direktør Jonas Gyalokay begejstret til Beep på CES-messen.

Kommer til maj

Og de holder fast i en plan om at udgive produktet i en beta-version til marts og så sende det færdige produkt ud til maj til en pris på omkring 99 dollar.

- Vi har fået rigtig mange interessante kontakter både igennem crowdfunding-kampagnen og her på CES, som meget virker som stedet, hvor der kommer mange interessante mennesker, fortæller Brian Kyed, der er Airtames marketingschef.

Jeg selv fik en kort demo af produktet, og må indrømme, at det bestemt ser lovende ud i den tidlige demoversion, de kunne fremvise på messen. Ingen forsinkelser på et grafikenkelt spil og nem overførsel af video fra computer til fladskærm betyder pludselig, at både Chromecast og til dels Apple TV får hård konkurrence.