Tech

Privatchauffør og fast taxapris med danske Drivr

Danske Click A Taxi hedder fra i dag Drivr og har for længst sat app-succesen på dagsordenen for et hav af taxabrugere. Nu kommer de med en del fornyelser foruden navneskiftet, der giver kunderne nye muligheder, når de skal fragtes fra A til B.

Med lanceringen af en ny separat app til både Android og iOS åbner de op for nemmere betaling og bedre overskuelighed af taxa-priser i både København og London. Blandt andet lancerer de nu muligheden for at betale en fast taxapris, som de første i Danmark. Det er i første omgang kun ture til og fra lufthavnen, og konceptet er velkendt fra udlandet.

Fast pris er et forsikringskøb

Den faste pris skal sikre kunderne en form for forsikring og garanti, forklarer medstifteren Nikolaj Køster. Prisen til lufthavnen er fundet ved at regne sig frem til en gennemsnitspris på, hvad det kan koste ud fra diverse taxature.

- Det er teknisk set et forsikringskøb. Ved at betale en fast pris, kan du sikre dig, at du ikke rammer en eventuel højere pris, forklarer Nikolaj Køster.

Den faste pris kommer op af sig selv i applikationen, hvis man vælger lufthavnen som destination i selve applikationen. Men man kan også vælge andre slutdestinationer i app’en end lufthavnen, og her får man så kun et prisestimat. På den måde kan man altid kan få en fornemmelse af, hvad en tur vil komme til at koste, inden man sætter sig ind.

Vælg en luksusbil

Men Drivr tilbyder nu også et ekstra element til de kunder, der gerne vil opleve lidt ekstra luksus på sådan en transporttur. Med såkaldte ’Executive biler’ kan man fra app’en bestille biler som en Mercedes S-Class eller en Audi A8 med en velklædt privatchauffør. Bilerne har ekstra benplads, er noget mere luksuriøse og bliver kørt af professionelle limousine-chauffører.

Priserne er en smule højere her, men i modsætning til taxaturen, kan kunden altid her sikre sig en konkret pris for turen ved at vælge at tilføje et destinationspunkt i app’en. Her er prisen ikke et estimat, men en slutpris som turen vil koste. På den måde kan man nemmere få et overblik over prislejet, og man behøver ikke frygte, at prisen pludselig bliver højere, end hvad man havde regnet med.

- Afhængigt af hvor man skal til i København, så kan man hurtig få prisen fastsat, som vi så holder, når turen endelig er færdig, lover Nikolaj Køster. Om turen går til midtbyen i en ’Executive bil’ eller med taxa til lufthavnen, så er priserne konkurrencedygtige, lover Drivr.

I København kan man få en taxa fra Østerbro til lufthavnen for 250 kroner, mens det koster 330 kroner med deres Exec-biler. En tur fra Charlottenlund og ud til lufthavnen ligger fast i 350 kroner for taxaen og 470 kroner for de mere specielle biler.

Følg bilen på et kort

Når man bestiller taxaer og Executive biler i app’en kan man følge bilens færden mod afhentning på et kort i Drivr-app’en. Så snart man bestiller via app'en bliver den nærmeste vogn lokaliseret og ved hjælp af en løbende gps-opdatering, kan man se hvor ens taxa kommer fra. Tanken er, at man skulle få en bedre oplevelse, så man ikke behøver stå og vente neden foran lejligheden forgæves, forklarer Nikolaj Køster.

- Den ultimative taxa-oplevelse er, hvis du kommer gående ud lige det øjeblik bilen kommer kørende. Så er både du og chaufføren glade. Der er ingen spildtid for nogen af parterne, siger han.

Betalingen er nu også blevet implementeret i selve app'en, så efter du har registreret dit kort, der både kan være det private og det fra arbejdet, behøver du ikke længere tage det op af pungen efter endt taxatur. Det hele sker direkte fra mobilen, og ender med en kvittering både i app og på mail.

Vi har teste både app og kørsel, og du kan læse om vores oplevelser i morgen tidlig. Og indtil da er det muligt at hente den nye app, Drivr i både App Store til iOS og Google Play til Android allerede i dag.