Tech

Intelligent cykelhjul har stor succes på nettet

259.200 dollar.

Så mange penge har helt almindelige forbrugere via ’crowd funding’-sitet Kickstarter indtil videre skudt i projektet FlyKly, der således for længst har passeret dets mål på 100.000 dollar, selvom der fortsat er 17 dage tilbage af indsamlingen.

Det populære projekt dækker over det intelligente cykelhjul FlyKly Smart Wheel, der forvandler en almindelig cykel til en ’smartbike’.

Hjulet har indbygget elmotor, GPS, GSM og Bluetooth, der kan kommunikere med din smartphone, hvis den har installeret den tilhørende app.

Motoren søger for, at du ikke får trætte ben og giver dig således et hjælpsomt skub, når du sidder på jernhesten. Via app’en kan du selv styre, hvor hurtigt motoren skal køre – den maksimale fart er 25 kilometer i timen.

En rigtig smart detalje er, at hjulet automatisk bliver opladet, når du køre ned ad bakke. FlyKly kan dog også oplades på normal vis via en stikkontakt. Det tager to til tre timer for en fuld opladning.

Du kan låse hjulet via app’en, så andre ikke kan køre på din cykel. Er du alligevel så uheldig, at din cykel bliver stjålet, får du en advarsel på app’en, ligesom du kan tracke hjulet via den indbyggede GPS.

Med FlyKly følger desuden et ’smartlight’, der både fungerer som lygte, smartphone-holder og –oplader på samme tid. Her kan du sikkert placere din smartphone, mens du cykler, og holde øje med app’en, der foreslår hurtigere, sjovere og mere sikre ruter ud fra dine cykelvaner og -rutiner.

De penge, som FlyKly-projektet får indsamlet via Kickstarter, skal bruges til at producere første udgave af cykelhjulet, som forventes at ramme markedet til maj næste år. Det kommer i otte forskellige farver, og du behøver ikke en elcykel for at kunne bruge hjulet, for det kan monteres på næsten alle slags cykler.

Den tilhørende app er tilgængelig til iOS, Android og Pebbles smartwatch.

Du kan se den officielle demonstration af FlyKly i videoen herunder.