Tech

Guide: Sådan køber du dagligvarer på nettet

Det er nemt og bekvemt – og i de fleste tilfælde også lige så billigt – at klare dagligdagsindkøbene på nettet i stedet for i de fysiske butikker.

Der findes en hel række online-supermarkeder, hvor du kan bestille dine dagligvarer med et klik og få dem leveret til din adresse, og herunder har tv2.dk samlet nogle af de indkøbsmuligheder på nettet, som er værd at kende.

SuperBest

På Superbest.dk kan du finde et stort udvalg af dagligvarer – i alt over 6.500 forskellige varer – som du kan købe og betale i webshoppen, hvorefter du får varerne leveret direkte til din adresse.

Hvis du ikke er hjemme, bliver varerne lagt foran din hoveddør, hvis ikke du bor i en låst opgang, og SuperBest sørger for at tage dine gamle madkasser og kølebokse med retur.

Der er levering i hele landet undtaget ikke-brofaste øer, og du kan vælge at tilmelde dig sms-tjenesten, som gør det muligt at få besked, inden varerne bliver leveret. SuperBest leverer varer på hverdage i tidsrummet 15 til 22.

Fragtgebyret er 49 kroner – det koster dog kun 29 kroner at få varer leveret i udvalgte områder. Derudover koster hver emballageenhed tre kroner. En frostleverance koster 16 kroner uanset mængden af frostvarer.

Med SuperBests 'ExpressShopper' kan du se de varer, du oftest har købt, så du hurtigt kan smide dem i den virtuelle indkøbskurv. Det kræver dog, at du er logget ind som bruger, når du handler.

På sitet kan du desuden finde over 600 opskrifter, så du kan få inspiration til, hvad du skal have at spise, ligesom der er en stor tilbudssektion, hvor du kan se de seneste tilbud. Vil du slippe for at planlægge dine indkøb, kan du oprette et abonnement, hvor du får opskrifter og ingredienser leveret til døren hver eller hver anden uge. Konceptet hedder ’Måltidsmadkassen’.

SuperBests online-supermarked findes også som app til Android og iOS, som gør det muligt at købe ind direkte fra din smartphone.

Nemlig.com

På Nemlig.com kan du finde mere end 6.000 dagligvarer – ifølge firmaet selv til almindelige supermarkedspriser. Der er forholdsvis mange økologiske varer, og der findes samtidig en hel sektion, hvor alle ugens tilbudsvarer er samlet.

Funktionen ’Nemkøb’ gør det muligt at registrere dine betalingsoplysninger, så du ikke behøver at indtaste dem ved hvert eneste køb. Samtidig gemmer Nemlig.com dine 100 mest købte varer, så du kan vælge dem direkte fra listen, næste gang du handler, i stedet for at søge efter dem.

Nemlig.com leverer til det østlige Sjælland - fra Helsingør til Køge og fra København til Roskilde. Du kan selv tjekke, om der er levering til det område, du bor i, på websiden.

Varerne bliver leveret 365 dage om året, og hvis du bestiller inden klokken 12, bliver dine varer leveret mellem klokken otte og 11 næste dag. Hvis du bestiller inden klokken 24, er der levering fra klokken 11 og indtil klokken 20 næste dag. Du vælger selv det leveringstidspunkt, der passer dig bedst.

Du skal minimum bestille for 400 kroner, og leveringsgebyret starter på 19 kroner. Emballagegebyret er tre kroner per pose – dog maksimalt 12 kroner på ordre. Du kan få Nemlig.com til at tage dine pantflasker med retur mod et gebyr på 10 kroner.

Nemlig.com har også udgivet en app til iOS og Android, som gør det nemt at handle i det virtuelle supermarked fra din smartphone eller tablet.

Irma

I Irmas online-supermarked, der tidligere hed Irmatorvet, finder du flere tusinde forskellige varer, som du også kan finde i de fysiske Irma-butikker. Ifølge Irma selv er priserne grundlæggende de samme som i butikkerne.

Irma leverer over stort set hele Danmark, og det koster 49 kroner for normal levering og 59 kroner for natlevering - medmindre du køber for over 1.200 kroner, hvor leveringen i så fald er gratis. For at handle på Irma.dk skal du mindst købe for 400 kroner eksklusiv leveringsgebyr.

For at købe varer skal du igennem få simple punkter. Først og fremmest skal du vælge dit leveringstidspunkt – når du indtaster dit postnummer, kan du se dine muligheder for levering. Herefter begynder du dit indkøb, og du kan både søge på specifikke varer og kategorier. Når du er færdig med at handle, indtaster du adresse- og kortoplysninger, hvorefter du er oprettet som kunde.

Din deadline for bestilling af varer afhænger af, hvornår du ønsker at få varerne leveret. Ved natlevering skal du senest bestille to dage før, ved formiddagslevering er deadline klokken 12 dagen før, mens du senest skal bestille din eftermiddagslevering inden midnat dagen før.

Tilbuddene i Irmas tilbudsavis gælder også online, hvis de bestilles i tilbudsperioden.

Irma.dk har lavet en funktion, der hedder 'Top 100'. Den fungerer som din egen personlige favoritliste, og hvis du er logget ind, kan du se de varer, du køber oftest. På den måde kan du nemt købe de mest gængse varer.

Skagenfood

Siden 2001 har Skagenfood leveret fiskepakker, kød og grønt til forbrugerne via deres webside.

Under overskriften ’Direkte fra havet til din hoveddør’ leverer Skagenfood fisk og andre råvarer ugentligt, hver 14. dag eller hver fjerde uge til danske forbrugere. Skagenfood er baseret på abonnementssalg, og der findes abonnementer på fisk, frugt og grønt, kød og ost.

Skagenfood ligger på havnen i Strandby med fiskeauktionen som nabo. Hovedparten af fiskene bliver købt på auktionerne i Strandby, Skagen og Hirtshals.

Størstedelen af fiskene bliver håndfileteret, og alle fiskene bliver pakket flamingokasser med is, hvorefter de bliver sendt af sted til kunderne. Pakkerne kan ifølge Skagenfood holde den lave temperatur i minimum 12 timer.

Opretter du et abonnement, kan du vælge imellem forskellige typer og størrelser af pakker, og ’Basispakken’ med de mest kendte fisk er et godt sted at starte. Den koster 116 kroner per levering for 400 gram fisk. Der følger opskrifter med de fleste af pakkerne.

Der er ingen binding på abonnementet, og det er muligt at afmelde det, når du eksempelvis rejser på ferie. Du skal betale et depositum svarende til to leveringer, når du første gang opretter et abonnement.

Det er muligt at købe ekstravarer ud over abonnementet, der afhænger af sæsonen. Det kan for eksempel være hjemmelavede fiskefrikadeller, stenbiderrogn og varmrøget laks. Du skal betale et leveringstillæg på 40 kroner, hvis en af dine leverancer kun består af en ekstravare.

Skagenfood leverer i hele landet undtaget ikke-brofaste øer og et lille antal postnumre, der er yderligt beliggende. I enkelte postnumre er der dog kun levering hver anden uge. Hvis du ikke er hjemme, bliver kassen stillet foran din hoveddør.

Det er muligt at prøve servicen, før du eventuelt opretter et abonnement.

SarTovet.com

På SarTorvet.com er der over 6.000 forskellige varer at vælge imellem, og her kan du også finde isenkram.

Første gang, du køber ind på SarTorvet.com, skal du oprette dig som ny kunde – login-oplysningerne skal du efterfølgende bruge hver gang, du køber varer på SarTorvet.com.

Du kan vælge at lave enkelte køb eller oprette et abonnement, hvor varen bliver leveret gentagende gange alt efter dit behov. En levering koster 45 kroner, og der bliver leveret tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i store dele af landet.

På SarTorvet.com kan du på opskriftssiderne finde inspiration til nye retter eller en hel festmenu.

Grisogko.dk

Grisogko.dk er en sønderjysk online-slagter, der siden 2009 har leveret slagterkød til stort set hele landet.

Du kan enten bestille enkelte kødpakker eller tegne et abonnement. En abonnementskasse er mindst 50 kroner billigere, end hvis den blev købt som enkeltstående ordre.

Du kan vælge imellem mange forskellige kasser – og der er også et udvalg af økologiske varer. Der er ingen bindingsperiode, og du vælger selv, hvor ofte du vil modtage dit kød. Som udgangspunkt kan du vælge imellem levering hver uge, hver anden uge, hver måned eller hver anden måned.

Grisogko.dk leverer ikke fra dag til dag, fordi de først bestiller råvarerne hjem, når de modtager en bestilling. Råvarerne bliver bestilt hver mandag, og derfor skal du bestille dit slagterkød senest søndag aften, hvis du ønsker levering i ugen efter.

Der bliver leveret kød mellem klokken otte og 16. Er du ikke hjemme, når din kølekasse med kød bliver leveret, bliver den stillet foran din hoveddør, med mindre du har oplyst andet under leveringsoplysningerne.

Grisogko.dk lover, at kødet kan holde sig på under to grader indtil minimum klokken 17 på leveringsdagen.

Fragt koster 39 kroner, uanset hvor meget du køber, og hvor i landet du bor.  Der er dog kasser og abonnementskasser, som kan bestilles fragtfrit. Få overblikket på websiden.