Tech

Nordea: Tryk ikke på dette i din netbank

Nordeas netbanks-kunder har risiko for at opleve det værste en netbank-kunde kan opleve. Nemlig at deres penge og deres konti er i potentielt fare.

Det oplyser Nordea selv på deres webside. Det er en virus, der efter den er blevet installeret på din computer åbner sig op inde i din netbank. Det vil sige, at hvis du får ovenstående pop-up vindue i din Nordea-netbank efter du er logget på, så er du blevet inficeret.

På trods af stavefejl så ligner pop-up vinduet noget der hører officielt til netbanken, og kan derved snyde en masse kunder. Den opfordrer brugeren til at skrive sit mobilnummer og model op i feltet, og hvis der er tale om en Android-mobil, vil den sende en sms med et link, der gør at en ny virus bliver installeret på mobilen.

- Det er foreløbig kun Android-telefoner, der kan inficeres. Men hvis man klikker på linket i sms’en, så overtager virussen simpelthen helt mobilen. Den bruger adgangen til mobilen til at overtage selve godkendelsesprocessen, som når man skal godkende sms-overførelser, fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

Nemt at fjerne fra mobilen

På mobilen er det nemt at se, om man er blevet inficeret, da virussen installerer en app med et ikon, der til forveksling ligner Nem-IDs ikon. Og eftersom Nem-ID ikke har en konkret app, så ved man, at den er gal.

- Den er heldigvis meget nem at fjerne igen fra mobilen. Blot slet app’en fra mobilen og den er væk, råder Peter Kruse, som samtidig slår fast, at Nordeas eget råd er det absolut vigtigste.

For hvis man oplever noget af ovenstående på enten sin mobil eller sin computer, skal man med det samme kontakte Nordea, der venter ved telefonen på 7033 6060, der så vil rådgive dig igennem til at få fjernet virussen fra computeren.

Kilde: Nordeas webside