Tech

Sådan overvåger de dig på nettet

Tidligere på året afslørede CIA-agenten Edward Snowden at den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA har fuld adgang til, hvad vi laver og gør på web-tjenester som Facebook og Google.

Go Morgen Danmark havde torsdag morgen journalist på Information Sebastian Gjerding i studiet, for at forklare, hvordan sikkerhedstjenesten bærer sig ad.

- Først og fremmest får de adgang til disse informationer på to forskellige måder. Hvis man tænker på internettet, så tænker man tit på, at det er meget flyvsk og noget man går til på sin computer, men i virkeligheden er det også noget meget fysisk, som går i nogle internetkabler, der går under jorden. Og de kabler kan NSA så tappe sig ind i og direkte ind den her trafik, forklarer Sebsatian Gjerding.

En anden lidt nemmere måde at få adgang til dine oplysninger på, er ved at kontakte medierne som Facebook og Google direkte. Det var det, som Snowden i sin tid afslørede.

- De samler dataene via et program som hedder XKeyscore, som de bruger til at lave specifikke søgninger. Man kan sige de har deres eget Google for privatkommunikation, siger Sebastian Gjerding.

Se indslaget fra Go'morgen Danmark herunder.