Tech

Top 10: Verdens mest brugte mobilapps

Analysebureauet GlobalWebIndex har taget et kig på, hvilke mobil-apps, der er blevet brugt mest verden over i andet kvartal af 2013. Analysen afslører, at Google og Facebook ligger i hård konkurrence om at have de mest brugte mobilapps.

Google indtager førstepladsen med Google Maps, som er blevet brugt på 54% af alle de 969,49 millioner smartphones på tværs af alle platforme, der indgår i analysebureauets statistik. Derudover indtager Google også tredjepladsen med YouTube samt fjerdepladsen med Google+.

Facebook er dog lige i hælene på Google og indtager andenpladsen med deres Facebook-app. Desuden sidder de på ottendepladsen med Facebook Messenger samt tiendepladsen med Instragram, som Mark Zuckerberg og co. købte til den nette sum af en milliard dollar sidste år.

Af andre kendinge på listen er Twitter og Skype, mens to i mindre kendte apps også finder vej op i top 10 - det drejer sig om Weixin/WeChat, der er et kinesisk chatsystem samt Whatsapp, der ligeledes er et chatsystem, der fungerer på tværs af platforme.

  1. Google Maps - 54%
  2. Facebook - 44%
  3. YouTube - 35%
  4. Google+ - 30%
  5. Weixin / WeChat - 27%
  6. Twitter - 22%
  7. Skype - 22%
  8. Facebook Messenger - 22%
  9. Whatsapp - 17%
  10. Instagram - 11%

Hvilke af de ti apps på listen bruger du?

Kilde: GlobalWebIndex via Mashable