Her er de fem dummeste iPhone-skader

Er du også kommet til at tabe din iPhone ud af bildøren? I så fald kan du trøste dig med ikke at være den eneste.

Overalt kan vi kan læse manualer, artikler og guider til, hvordan vi behandler vores iPhones korrekt, men faktisk kan vi lære meget af de fejl, andre har begået før os.

Jones Rasoulinia fra icovers.dk, der er ekspert i reparation af iPhones, giver i en pressemeddelse sin top fem over de mest udbredte og dummeste iPhone-skader, han er stødt på den seneste tid.

Fra skød til asfalt

Glasskader er den absolut mest udbredte reparationsårsag - særligt på iPhone 4 og 4S, som har glas på begge sider. Jones Rasoulinia har set mange forskellige måder, man kan tabe sin telefon på. En klassiker er at lægge den i skødet eller på låret, når man kører bil, og så ryger den på asfalten, når man stiger ud af bilen.

Der er også nogen, som lægger den på biltaget sammen med andre ting for at få hænderne frie til at låse bilen op, men det kommer de først i tanke om, når de starter bilen, og de hører et bump. Om telefonen kan reddes kommer selvsagt an på, hvor langt du er nået at køre. Det er også sket, at chaufføren er kommet til at køre sin iPhone over, og så er der altså ikke meget at gøre.

På bunden af toilet og pool

iPhones der ryger en tur i vaskemaskinen, i toilettet, i opvaskebaljen eller i poolen, er ikke et ualmindeligt syn for reparatørerne.

- Typisk holder folk telefonen mellem skulder og øre, når de vasker op, og så ryger den pludselig ned i vandet. I sidste uge blev jeg kontaktet af en pige, der havde tabt sin iPhone i toilettet under en bytur, hvor hun havde fået lidt for meget at drikke og var blevet syg. Og så er jeg blevet ringet op fra Tyrkiet og Spanien, hvor desperate familiefædre spørger, om man kan reparere en iPhone, der har været en tur i poolen. Det kan man i nogle tilfælde godt, faktisk er der en fifty-fifty chance, vurderer Jones Rasoulinia.

Han råder de uheldige til at lægge deres våde iPhones i en pose med tørre ris, så fugten bliver suget ud.

- Det er vigtigt, at man ikke tænder for sin telefon, for så kan den kortslutte, og skaden kan vise sig at være uoprettelig, advarer han og gør opmærksom på, at garantien ikke dækker, når en skade er selvforskyldt.

Glemt i bilen

Den ideelle temperatur for iPhones ligger ifølge Apple mellem 0 og 35 grader. Telefonerne har svært ved at klare minusgrader, som kan skade batteriet og få dem til at bryde ned.

- Her i vinter har jeg har set flere eksempler på, at folk glemmer deres telefon i bilen natten over, siger Jones Rasoulinia.

- Her råder jeg dem til at lade den iskolde telefon ligge i stuetemperatur, så den kan varmes op stille og roligt. Lad være med at lægge den på en radiator eller blæse varm luft på den med en hårtørrer, det gør kun skaden værre, da det er de pludselige temperaturskift, som en iPhone ikke kan klare.

- Der sidder en temperatursensor inde i telefonen, som får den til at slå fra, når kulden eller varmen bliver for ekstrem, og derfor kan det sagtens være, at der kun er sket skader, som er lette at reparere.

Med i bad

Mange tager deres iPhones med på badeværelset for at høre musik, når de skal i bad. Det er dog ikke den bedste ide, medmindre man har iført den et af de vandtætte covers, der findes på markedet.

- Folk tænker ikke på, at dampen fra det varme vand kan skade telefonens indmad og udløse den fugtsensor, der sidder lige inden for iPhonens bundstik. Hvis den udløses, indikerer iPhonen, at den har været i kontakt med vand, og det dækker garantien ikke. Det samme gælder for dem, der tager telefonen med på løbeturen i fugtigt vejr, siger Jones Rasoulinia.

Savsmuld på linjen

Som erhvervsgruppe udgør håndværkere og ’gør det selv-mennesker’ en større andel af kunderne hos Jones Rasoulinia. Der findes nemlig mange åbninger i en iPhone, som let kan samle støv, sand og savsmuld.

- Det er utroligt, hvor meget skidt telefonen kan indeholde, når vi først får den skilt ad. Ofte er de to huller til høretelefoner og mikrofon helt blokeret, så den man taler med ikke kan høre, hvad man siger og omvendt. Mange tror fejlagtigt, at der bliver tale om en større reparation, men ofte kan man ordne problemet ved at rense de forskellige dele, forklarer han.

- Hvis man er håndværker, kan jeg anbefale at investere i et ordentligt beskyttende cover, der tildækker telefonen fuldstændigt på front og bagside og er beregnet til et lidt hårdere arbejdsmiljø end vanligt.

Kan du føje andre dumme skader til listen?