Tech

Priskrig: Nu bliver det gratis at tale i mobil

Er du 3-kunde skal du fremover kun bekymre dig om, hvor meget du er på nettet. Foto: Colourbox

Minutprisen er død. Fremtiden er data. Også på mobiltelefonen. Det mener det danske teleselskab 3, der puster liv i den efterhånden 10 år gamle mobilpriskrig med en helt ny abonnementsstruktur, som gør det gratis for kunderne at tale i telefon.

I de nye 3-abonnementer er både tale, sms’er og mms’er inkluderet i prisen, og du skal således kun vælge abonnement ud fra, hvor meget data du forventer at bruge på en måned.

- Vores kunder bruger ekstremt meget data, og i takt med at stadig flere kommer på det nye 4G/LTE-netværk, vil det bare eksplodere yderligere. Data er fremtiden, det er her, man som teleselskab for alvor kan differentiere sig over for kunderne ved at have et godt netværk med mulighed for hurtige hastigheder – og attraktive datapakker, der opfylder kundernes behov. Derfor har vi valgt at fokusere på data i vores nye abonnementer, siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet i 3 Danmark.

- Samtidig giver det kunderne en frihed, at de ikke længere skal tage stilling til, hvor venner og familie er kunder, så de kan ringe billigere til dem. Hos 3 er al tale jo inkluderet uanset, hvem man taler med. Så bliver det ikke meget mere simpelt.

3: Trygt for kunderne, at mobilregningen ikke løber løbsk

Udover fri, ubegrænset tale til alle, uanset hvilket mobilselskab de bruger, er der fortsat ingen opkaldsgifter i de nye abonnementer. Hvis du som kunde tager et smut til Sverige, kan du desuden tale videre, som om du stadig befandt dig på dansk jord.

- I telebranchen får vi ofte tæsk for, at priser og abonnementer ikke er gennemskuelige. Men vi prøver faktisk at gøre et komplekst område så gennemskueligt som muligt. Kunderne får den tryghed, at de ved, at mobilregningen ikke løber løbsk uanset, hvor meget de taler, forklarer David Elsass.

Billigere end de største konkurrenter

Et hurtigt blik på de nuværende abonnementer hos 3 viser, at mobilbrugere, der allerede har en mobiltelefon, i øjeblikket betaler 179 kroner for et abonnement, der inkluderer et dataforbrug på fem gigabyte. Det skal de også med 3s ændringer, men nu får de ubegrænset tale i stedet for en begrænsning på 10 timer om måneden.

Hos 3 skal kunderne fremover betale 199 kroner for 10 gigabyte data - et tilsvarende produkt hos TDC koster 349 kroner, mens Telia kræver 299 kroner, og Telenor mellem 230 og 280 kroner. Alle tre selskaber har dog begrænsninger i taletiden.

Storforbrugere af mobiltelefonen har indtil nu skullet betale 369 kroner om måneden for et abonnement hos 3 med 50 timers tale og 10 gigabyte data. Fremover kan de nøjes med at betale 299 kroner om måneden for fri tale og fri sms/mms samt 100 gigabyte datatrafik - eller hvad 3 selv betegner som 'fri data'.

Fri tale gælder alle 3s nye abonnementer, som går i luften onsdag den 27. februar. Ældre abonnementer kører videre under de nuværende vilkår og priser, indtil kunden vælger at skifte til et nyt abonnement. Fri tale inkluderer ikke kald til 70-, 80- og 90-numre, der faktureres med 60 øre i minuttet.