Tech

Sådan undgår du bøder med din smartphone

De fleste kender situationen: Man er kommet lidt for sent ud af sengen og farer i al hast til stationen for at fange toget. I samme ombæring glemmer man alt om, at periodekortet lige er udløbet – og minutter senere sidder man med en dum bøde i hånden.

Og bilisterne – de har det ikke meget nemmere med de mange fotofælder på vejene. Men det er der råd for. Med apps til din smartphone er det nemlig ingen sag at undgå de forskellige bøder.

Jørgen Rudbeck, Go’morgen Danmarks faste app-ekspert og journalist ved Mediaprovider, kommer her med sine bud på apps, der kan spare dig for mange penge, hvis du ellers er en bøde-magnet.

Fartfælde / Fartkontrol.nu: iOS, Android (Fartkontrol.nu - alternativ)- Den virker på den måde, at der ligger rigtig mange informationer om, hvor i Danmark politiet har opstillet fotofælder, eller hvor der står fotovogne. Når du kører en tur, eksempelvis langs motorvejen, får du en push-besked om, at du nærmer dig en fotofælde, siger Jørgen Rudbeck.

RoadAid: iOS, Android, Windows Phone- Den fungerer på samme måde som Fartfælde. Man kan angive, hvor der er fotofælder, og hvad der sker ude i trafikken. Men den kan også fortælle dig, hvor næste tankstation er, den kan komme med trafikmeddelelser og nogle af de andre funktioner, der ellers er i vores gps’er. Den er mere sikker end Fartfælde-app’en, fordi den kan give dig beskeder via stemmer, så du slipper for at betjene app’en, mens du kører.

ParkMan: iOS, Android- Med denne app kan du slippe for turen til parkeringsautomaterne – i hvert fald på de offentlige parkeringspladser. Når du er parkeret, trykker du simpelthen bare på ’start parkering’ – og så fungerer det faktisk som din p-billet. Parkeringsvagterne kan se, at du betaler, og du slipper for at betale for tid, du ikke bruger.

Mobilbillet / DSB Billet: iOS, Android- De to apps kan alt det, som vi kan normalt, når vi står ved kiosken og skal købe en billet. Mobilbillet handler meget om hovedstadsområdet og er sådan set bare et klippekort, der fungerer som app. DSB Billet-app’en kan sådan set det samme, men den gælder bare i hele Danmark. Du skal bare huske at købe billetten, inden du stiger ind i toget.

Du kan i øvrigt se hele Go'morgen Danmarks indslag med Jørgen Rudbeck her.