Tech

Top 10: Verdens bedste websider

Nettet kan være en jungle og websider kommer og går. Nu har Times samlet 50 af de fedeste. Foto: Time Magazine

Time Magazine har udarbejdet deres årlige liste over 50 fede websites, som de mener, er blandt de bedste i verden her i 2012. De er blevet fordelt ud på ti forskelige kategorier. Her på Beep bifalder vi listen, men har taget skridtet videre og kortet den ned til en top 10, så der en webside til hver kategori.

Se med og find ud af om du er enig.

Kategori: Web-værktøjWebside: Lastpass.com

På lastpass.com får du hjælp til at holde styr på dine passwords. Sikkerhedseksperter taler altid varmt for at man ikke skal bruge den samme kode til flere ting. Med LastPass får du på sikker vis gemt alle dine forskellige koder et samlet sted med en keymaster-kode. LastPass hjælper også med at udfylde webformularer og synkroniserer med de computere, du bruger. Basisversionen er gratis, mens premium-versionen koster 12 dollars om året, men så får du også adgang til apps og hurtig support.

Kategori: UnderholdningWebside: Viddy.com

Hvis Youtube og Instagram fik et barn sammen, så ville resultatet være meget lig Viddy.com. Brugerne benytter websidens iPhone-app til at uploade små, korte videoer, som man så deler med andre brugere. Videoerne er ofte kun på få sekunder, så det gælder om at være hurtig med sit budskab. Enkelte kendte er også hoppet med på Viddy såsom Jessica Alba og Snoop Dog.

Kategori: SpilWebside: Atari.com/arcade

Enhver computerspilsentusiast med respekt for sig selv har naturligvis spillet Ataris spil gennem tiderne. Spillene kan findes rundt om på nettet i mindre god forfatning, men på Ataris egen webside er der i samarbejde med Microsoft blevet genskabt de go’e gamle autentiske spil i nye versioner. De enkle spil kan spilles med keyboardet, men kan også benyttes til trykfølsomme skærme.

Kategori: UddannelseWebside: Coursera.org

Går du rundt med en drøm om at blive uddannet på Princeton eller Stanford University, så har du muligheden via websiden Coursera.org. Ganske gratis. Konceptet er simpelt, man følger undervisningen via sin computer, hvor man både får lektier for og skal klare diverse tests. I skrivende stund er 35 universiteter i otte lande med i ordningen, og på den måde kan du ende med at ”gå i klasse” med tusindvis af andre elever, der følger den samme undervisning.

Kategori: Familie og børnWebside: Pottermore.com

Selv efter syv bøger og otte film hungrer Harry Potter-fans efter mere. Det kan de få på hjemmesiden Pottermore.com, hvor seriens forfatter J.K. Rowling har fortsat med at udvide det fantasifulde Potter-univers med nyt materiale. Det er meningen at brugerne kan mødes og udbygge universitet. Lige nu kan man opleve eventyret fra første bog og dele af den anden, så der er stadig meget at se frem til i den kommende tid.

Kategori: ShoppingWebside: Uncrate.com

På Uncrate.com reklameres der med teksten: ”The best gear for guys”. Og det er ret tæt på sandheden, for hver dag serveres der nyt cool stuff i alle mulige genrer, som mænd går og dagdrømmer om. Ofte er der dyre gadgets på plakaten, men der er også små smarte sager, som koster 10-20 dollars, så der er råd til at købe en ting eller to.

Kategori: ProduktivitetWebside: Outlook.com

Som gratis email-tjeneste mangler den stadig nogle features og lækkerhed i forhold til blandt andet Gmail. Men dette er uden tvivl en rigtig god start, og Outlook.com har mange gode muligheder foran sig eftersom det er giganten Microsoft, der står bag. Den er ikke så detaljeret og udbytterig som sin Office-navnebroder, men vi spår email-tjenesten en større fremtid.

Kategori: Socialt medieWebside: Reddit.com

Reddit.com er nørdernes sociale webside. Faktisk har man brugt reddit.com siden 2005 som et forum, hvor brugerne anbefalede artikler og nyheder til hinanden. Reddit har vokset sig stor og har 40 millioner besøgende om måneden, og er som en stor igangværende chat, hvor der bliver diskuteret om stort og småt. I slutningen af august fik Reddit for alvor sit gennembrud, da verdens mægtigste mand, USAs præsident Barack Obama oprettede en ’AMA’, som står for ’Ask my anything’. Dengang gik siden ned.

Kategori: Den skæveWebside: lmgtfy.com

Det her er en klassisker. Det er websiden til at udstille andre menneskers inkompetencer på nettet og manglende evne til at søge efter selv det mest åbenlyse ved hjælp af verdens mest kendte søgemaskine. Med ’Lad mig Google det for dig’ kan man både være lidt nedladende samtidig med at man faktisk hjælper en anden med at finde frem til et svar.

Kategori: Nyheder og informationerWebside: Theverge.com

Nyheder inden for vores egen genre er selvfølgelig det vigtigste. Og når det kommer til lækker visuel stil, gode nyheder og lækre features er The Verge ene og alene. Designet er solidt og overskueligt, og så er der en massiv brugerflade, som er med til at give en bedre oplevelse. Hvis du ikke kender The Verge endnu, så råder vi dig til at smutte forbi allerede nu – bare ikke glem at komme tilbage igen på et eller andet tidspunkt.

Men dette er blot et udvalg af mange fantastiske sider ude på nettet. Har du en favorit og synes du den mangler her i top ti?

Se den fulde liste på 50 websider her på Time Magazine