Tech

De 10 bedste danske apps

Vores serie med De 10 Apps fortsætter og denne gang tager vi et kig i vores egen lille andedam med hvad vi mener er Danmarks stærkeste apps lige nu - og der er mere end rigeligt at vælge imellem.

Click a Taxi (iOS og Android)

Click a Taxi er et simpelt koncept, men det er et simpelt koncept, der virker. I stedet for at fedte rundt med et telefon og et telefonnummer, du måske ikke kan finde, så kan du bestille en taxi direkte via Click a Taxi-app’en. 

App’en har fået masser af rosende ord med på vejen, og i november sidste år kunne holdet bag pryde sig med titlen ‘Best of Beep’ og vinde prisen for bedste app på Beep 2011. Indtil videre fungerer app’en i Danmark og Skandinavien, men i løbet af 2012 vil app’en også virke i Europa og Nordamerika. 

Browser texting (Android)

Vi har tidligere kigget på app’en Airdroid, sam lader dig styre din Android-telefon fra din computer. Men faktisk har et par danske drenge strikket en lignende app sammen, som har fået pæne ord med på vejen. Især i udlandet og USA. 

http://beep.tv2.dk/article/tip-styr-din-android-fra-computeren

Det drejer sig om app’en Browser Texting, som lader dig skrive og modtage sms’er fra din computer. Så behøver du ikke døje med mit smartphones tastatur og de uheldige sms-episoder, den kan afføde. Du kan se et interview med drengene bag her.  

Endomondo (iOS, Android og Windows Phone)

Endomondo behøver givetvis ikke nogen større introduktion. Det er en app, som har gået sin sejrsgang verden over, og som agerer personlig træner, når du …. ja, træner. Den måler hvor langt, hvor hurtigt og hvor effektivt, du træner. Alt sammen i et lækkert og overskueligt interface, der sætter konkurrenterne til vægs. 

Samtidig er det let at sammenligne resultater og konkurrere med andre brugere af app’en, og du kan endda dele dine trænings-resultater på de sociale medier, så alle kan se hvilket fit type, du er. App’en er endda lige kommet i en lækker Windows Phone-version. Thumbs up.  

The Marbians (iOS og Android)

The Marbians er noget så sjældent som en større dansk satsning på et spil til de mobile platforme. Og det er de sluppet rigtig heldigt fra. The Marbians er en ny-klassiker, der brilierer med et solidt gameplay, lækker grafik og en fremragende lydside.

Vi tog i sin tid en snak med skaberne bag, for at høre, hvordan sådan en størrelse bliver til. Det kan du læse om lige her.

Etilbudsavis (iOS, Android og Symbian)

Du kender det godt. Du skal købe ind, og du burde tjekke tilbudsaviserne, før du går i krig. Men det er nogle gange en overskuelig og tidskrævende forestilling. Ind fra højre kommer app’en Etilbudsavis, som hurtigt finder tilbuddene til dig. 

App’en fungerer via telefonens GPS, så den finder tilbud i de butikker, der er at finde i din umiddelbare nærhed. Du kan samtidig oprette indkøbslister, så du ikke glemmer de gode tilbud. App’en er udviklet af de to danske iværksættere Christian Birch og Morten Bo. 

Moodagent (iOS, Android og Symbian)

Moodagent er en app, som kan fungere som din egen, personlige DJ. Den indekserer dit musik, og så kan du vælge, hvilket humør du er i. Og Moodagent spiller så det musik, som passer til dit humør. 

App’en kan ligeledes anbefale dig nyt musik baseret på din nuværende musiksamling. Du kan se en video-præsentation af Moodagent lige her

Life of George (iOS)

Life og George er en herlig sammensmeltning af innovation, teknologi og nostalgiske barndomsminder. Her smelter Lego og iPhone sammen i smuk symbiose. Du kan selv læse, hvor begejstret Jakob fra Beep-redaktionen var for Life of George her

Spillet går i sin enkelthed ud på, at du får et billede på din iPhone, som du så skal samle med de brikker, som du har fået til rådighed. Eneste anke? Vi mangler en Android-version. 

Songkick Concerts (iPhone)

Det er fedt at gå til koncerter, og jeg gør det ikke ofte nok. Og det er ikke fordi, at jeg ikke vil, jeg er bare ikke særlig obs på, hvornår de gode musikere rammer byen. Det vil folkene bag Songkick Koncerts gerne sætte en stopper for. 

Den scanner, ligesom Moodagent, dit musikbibliotek, og så sørger den for at holde øje med, hvornår kunstnerne i dit musikbibliotek kigger forbi. App’en gør det let at finde lokalitet, billet-info og du kan også søge geografisk. Alt sammen i et lækkert interface. Kan man ønske sig mere? 

Vivino (iOS, Android og Windows Phone)

Vivino har vi skrevet om før, og det er i den grad en must-have app for folk med en næse for vin - og os andre. App’en hjælper dig, når du står i supermarkedet og skal vælge blandt den mur af vin, som du præsenteres for.

Og med over en halv million vine i sortimentet, så skulle du være dækket rimeligt ind. Folkene bag har lavet en video, hvor de præsenterer og gennemgår app’en. Den kan du se her

Guitar Vision (iOS)

Guitar Vision er udviklet af iværksætteren Ole Juul Kristensen, og formålet med app’en er at lære dig at spille guitar. 

Udvikleren skriver selv:

- App’en lærer og viser guitarister, hvordan guitardelen af en sang skal spilles. Kort fortalt vælger man hvilken som helst sang fra sit iTunes musikbibliotek, og gennem en unik polyfonisk lydgenkendelsesteknologi analyseres sangen og akkorderne vises efterfølgende på et ”fretboard” (guitar), samtidig med at man hører sangen. Det hele sker i real time, så brugeren ikke skal vente.

Har vi glemt nogle dejlige, danske apps, så gør listen længere i kommentarfeltet.