Tech

Sikr mobilen mod tyve og vira

Flere sikkerhedsselskaber råber vagt i gevær, når det kommer til truslen på mobilen. I takt med at smartphones bliver mere udbredt og mere avancerede, så dukker der utallige trusler op. Både i form af vira, men også tyve.

SE INDSLAGET: Fire apps til mobilen og tablet

Derfor har vi kigget lidt på nye apps til tablets og mobiler i Go'morgen Danmark, som både sikrer din mobil mod vira, men som også har indbygget tyveri-alarm. Det er alle programmer, der koster lidt ekstra, men som sikkert i sidste ende er godt givet ud.

Norton Mobile Security

Koster 299 kroner om året

Kommer til Symbian, Android og Windows MobileNorton kommer i forskellige afskygninger i form af apps, der betyder, at hvis du blot vil kunne scanne din mobil eller tablet, så er det ganske gratis. Men hvis du også vil have såkaldt Anti-Theft Plug In, så koster det dig. 

Den ekstra mulighed giver dig nogle unikke og ret heftige funktioner, som blandt andet muligheden for at gennem browseren at lokalisere din tabte/stjålne enhed. Men ikke nok med det, så er der også en funktion, der aktivere webkameraet i enheden, som så tager billeder af tyven. Hvis du sætter enheden i 'lock-mode' - altså hvis den er stjålet, så tager den billeder hvert 10. minut.

Norton virker ganske godt, men er noget besværlig at have med at gøre, hvis du bare gerne vil have hele pakken. Det er unødvendigt, at skulle lukke og åbne en ny app bare for at skulle scanne telefonen. Hellere så bare integrer det i én app, der så åbner op for funktionerne løbende.

Beep giver: 8/10

MyAndroid Protection

Koster 30 kroner hver 3. Måned

Kommer til Android

Det er et dansk selskab, der står bag og som giver et fuldt funktionelt antivirus-program og tyverisikring. Du kan nøjes med den gratis version, som lader dig scanne mobilen fra ende til anden, og som derved kan holde din mobil fri fra vira. 

Men hvis også her vil have anti-theft-udgaven, så koster det, og MyAndroid giver dig funktioner som lokation, lås, slet og alarmer. Alt det kan gøres fra en vens mobiltelefon, så du ved at sende sms'er til din mobil kan sørge for at den enten sletter alt dit indhold eller opgiver sin position.

Det at selskabet bag er dansk giver de danske brugere en ekstra service i eksempelvis brugerservice. Samtidig er det generelt en utrolig brugervenlig og nem app at gå til. Den er hurtig til at scanne, brugervenlig i sine menuer og har en fin ekstra funktion i form af gendannelse/backup af dine kontakter.

Beep giver: 9/10

VirusBarrier

Koster 18 kroner

Til iOS

Det er ikke mange antivirus-programmer man kan finde til iPhone og iPad. Men det betyder dog ikke, at truslen ikke er der. For med malware fra en vedhæftet fil i en mail eller et farligt billede på din Dropbox kan gøre det ubehageligt for din mobil.

Og her er VirusBarrier en ganske fornuftig sag, da den kan scanne dine tilsluttede tjenester som en FTP-server, Dropbox eller andet. Den kan også sættes til at scanne en vedhæftet fil fra såkaldt malware.

Hvad angår tyverisikring, så har Apples iOS den gratis Find My Phone indbygget i deres iCloud, så du fra åbningen af din mobil er sikret med lokationsbaserede tjenester. Hvad angår VirusBarrier virker den fin, og kan også være oplagt, hvis du er usikker på dine vedhæftede filer.

Beep giver: 5/10

F-Secure

Koster 299 kroner om året

Kommer til Symbian, Android og Windows Mobile

F-Secure er et større sikkerhedsselskab på computeren, der nu også er rykket over på mobilen. App'en koster penge fra begyndelsen af og giver mulighed for scanning, tyverisikring og så en ekstra smart feature.

For F-Secure giver dig også en sikker browser, som betyder, at hvis du er usikker på de sider du besøger, så er dette app'en for dig. Den kan alarmere dig, hvis der er noget uldent ved den besøgte side.

Dog er F-Secure ikke en særlig brugervenlig app, og i betragtning af hvor meget andet, der findes ude på markedet, så bør du kun overveje denne her, hvis du er på jagt efter den sikre browser.

Beep giver: 3/10

Husk du kan se de forskellige apps i funktion i Go'morgen Danmark-indslaget