Tech

Nu bliver brætspillet elektronisk

Et faldende salg af brætspil i forhold til computerspillene gør at branchen nu må tænke ud af boksen, næsen rent bogstaveligt.

Legetøjsgiganten Hasbro har eksempelvis netop præsenteret deres nye brætspil på legetøjsmessen Toy Fair i New York, hvor det er tydeligt, at der skal til at tænkes anderledes og mere elektronisk for at fange børn og unge.

Hasbros velkendte Monopoly (Matador på dansk) får en ekstra tilføjelse i form af en "altseende" tårn i midten. Tårnet holder øje med spillernes pengebeholdning, brikker, hvad chancekortene siger og regler. Grundtanken er at spillet skal kunne spilles uden at læse op på reglerne, og faktisk helt uden at skulle læse noget, så flere kan være med.

Dog gør det elektroniske tårn det også umuligt at snyde, da den holder øje med alting. Det har affødt en del kritik, da husregler og underhåndsaftaler altid har været en del af Monopoly - eller det er det i hvert fald hjemme hos os.

Hasbro oplyser, at de kommer ud med deres nye brætspil op til julehandlen i USA, hvor også Sænke Slagskibe får det altseende tårn.

Hvad synes du om brætspil - er de for gammeldags eller holder de stadig?

Kilde: Politiken.dk og New York Times