Tech

Sådan får du en god flyvetur

Selv er jeg sådan indbygget, at flyveturen er en rejse i sig selv. Ikke fordi jeg elsker at sidde mast i et åndssvagt lille sæde, hvor maden er utrolig ringe, og man egentlig sidder med sit kære liv i hænderne på et par fremmede, men fordi man er undskyld flere timer i selskab med gadgets.

SE OGSÅ VIDEOEN PÅ GO.TV2.DK

Her er det en menneskeret at have det rette udstyr med sig. Vi har samlet lidt af de produkter, som du i det mindste bør have en enkel af, hvis din flyvetur skal blive alt andet end et levende mareridt.

Bose QuietComfort 15

Pris: 2.700 kroner

Støjreducerende hovedtelefoner er enhver rejsendes overlevelsesgrej. Selv flyver jeg ikke uden mine, der er perfekte, når man nu skal bruge timer fastklemt i et støjinferno af en kabine. Bose laver nogle af de absolut bedste, der både sidder behageligt på ørene i flere timer ad gangen, og som meget neutralt lukker al anden larm ude, så du kan koncentrere dig om at have en god tur.

Der hører samtidig et ekstra stik til hovedtelefonerne, så du kan koble dem til fly-sædet, og de derved kan bruges til når du skal se de mange spændende film på flyveturen.

Fordele: En stille flyvetur, god og afrundet lyd, stik til flyverens medieanlæg

Ulemper: Allerhelvedes dyrt for et par hovedtelefoner, fylder i håndbagagen.

Cybook Opus

Pris: 2.000 kroner (intro-pris)

Ebøgerne er kommet for at blive, og da Kindle endelig kom til Danmark, så bogmarkedet herhjemme også for første gang ind i fremtiden. Men vi manglede de danske titler. De er nu kommet gennem Gyldendals online-bogbutik G.dk, der nu har lanceret CyBook Opus, som er den første ebog med danske titler.

Bogen kan have 1.000 bøger på den indbyggede hukommelse, men man kan udvide med mere via hukommelseskort. Men der er stadig kun 3.400 titler at vælge imellem på online-butikken. Den 5-tommer store skærm er udstyret med elektronisk blæk, der er gør læseoplevelsen minder meget om en almindelig bog. Ligeledes er skærmen overraskende god selv i direkte sollys, så du behøver ikke trække gardinet ned, når du kommer op over de danske skyer.

Den vejer sølle 150 gram, så du kan nemt have den i inderlommen, hvis ikke der er plads i tasken.

Fordele: Skærmen, den lette vægt, de mange bøger i én og endelig danske titler.

Ulemper: For få bøger, plastik kvalitet, dyr, mangler eget netværk, som eks. Kindle.

Sony FX750 Portable DVD Player

Pris: ca. 1.000 kroner

Det er altid trist at skulle rejse fra sin dvd-afspiller, men så er det jo godt, at man kan hive en anden med på rejsen. Sony og mange andre har i lang tid lavet transportable dvd-afspillere, og denne er ikke meget anderledes.

Men derfor er den stadig perfekt til rejsen, når ungerne er med. For de kan da være noget så besværlige at holde i ro på så lidt plads. Så derfor er Sonys dvd-afspiller perfekt, der selvfølgelig også kan bruges i bilen og alle andre steder. Sæt blot en dvd i, og straks er der ro. Anbefales sammen med de støjreducerende hovedtelefoner.

Fordele: Nem at gå til.

Ulemper: Du kan også bare bruge computeren, hvis du alligevel har den med. Skal også have plads til dvd-film.

Sony Walkman A845

Pris: ca. 1.400 kroner

Musik og video er alfa omega på flyveturen, hvis den er længere end en lille time, og her er der flere unævnelige produkter, der ville være oplagte i tasken. Men nu har vi valgt at kigge på Sonys spritnye Walkman, som bestemt er værd at tage med i tasken.

For afspilleren er så lille og dygtig, at rejsen kan blive en ren drøm. En 2,8-tommer skærm i fineste OLED-kvalitet gør underværker, når du skal se dine favorit-serier. Samtidig er selve afspilleren også udstyret med støjreducerende lyd-teknologi, der gør den oplagt til det larmende fly-rum. Desværre er den ikke udstyret med mere end 16 GB, og skærmen kunne godt have været et par tommer større.

Fordele: OLED, lyden, lille i tasken

Ulemper: For lille skærm, for lille skærm, for lille skærm