Tech

Spiltest: Familievenligt racing-spil

Mario Kart har gennem mange år været et utrolig populært racing-spil til Nintendo platformen, der har været mange forsøg på at kopiere konceptet, nogle mere heldige end andre, men ingen har dog været i nærheden af tronen som Mario sidder så tungt på.

PlayStation er på banen med deres udfordre til det populære spil og udover Mario Kart finder du i ModNation også lighedspunkter med LittleBigPlanet.

Byg egne baner

Det primære er selvfølgelig at køre ræs og det er ganske nemt at gå til. Der er mange forskellige spilmuligheder, spiller du alene kan du begive dig ud i karriedelen, men der hvor ModNation bliver rigtig underholdende er når du spiller mod andre, det kan du gøre hjemme i stuen mod op til 3 andre eller online hvor der køres om kap med op til 11 modstander. I stil med Mario Kart, finder du på din vej skyts du kan affyre mod dine fjender, der er alt lige fra bomber til turboboost.

Du kan designe og bygge dine egne baner, gokarts og figurer, mulighederne er mange og du kan selvfølgelig 'flashe' og dele det hele online på PlayStation Networks. Dette fungerer super godt og igen, meget nemt. PlayStation er mestre i at gøre deres produkter brugervenlige, men jeg må indrømme at jeg helst begiver mig ud på de eksisterende baner, da jeg ikke har tålmodighed til at bruge min tid på at designe baner når jeg kan køre ræs.

Plus og minus

Skal vi se på det knap så fede, er der ekstremt lange og irriterende loadtider. Selv om det er cool med de mange designmuligheder, så vinder Mario Kart på deres karakter-galleri og det nuttede univers som vi er mange der er vokset op med, tilgengæld virker ModNation uudtømmeligt for spilmuligheder så der er masser at give sig i kast med.

Et kæmpe plus er at det hele foregår på dansk, det har der været alt for lidt opmærksomhed omkring. Da det må siges at ModNation er et familie-børnespil, er det som forældre befriende at man ikke konstant skal guide sit barn/børn gennem banerne, at 'stemmens' replikker så går hen og bliver ensformig kan man bære over mig. Et stort 4 tal, til et ganske underholdende racing-spil hvor hele familein kan være med. Er du en drengerøv og på udkig efter noget mere actionpacked og er i øvrigt færdig med Need for Speed så glæd dig til Blur, det ser nemlig også ret spændende ud og er lige på trapperne.

  • ModNation Racers
  • Platform: PlayStation 3 og PSP
  • Genre: Ræs '
  • Aldersmærkning: 3 +

Vi ELSKER: Der er virkelig meget at give sig i kast med, nemt at finde ud af. Dansk tale så de mindste kan være med.

Vi HADER: Loadtiderne er der mange af og de er lange, det stinker!

Skrevet af Thomas Bense fra Pixel.tv, spilanmelder i Go'morgen Danmark.