Tech

Sådan undgår du ledningskaos

For de fleste danskere er den store ledningssuppe et stort irritationsmoment. Med et fjernsyn, en dvd-afspiller, et settopboks til digitalt tv, et musikanlæg og diverse opladere til kameraer og mobiler, så kan det være svært at få ryddet op i slangeburet af ledninger.

Ledningerne fylder, er grimme og meget besværlige at have med at gøre, så derfor har vi spurgt Torben Dalsgaard til råds. Han sidder som teknisk konsulent hos Dansk El-forbund, så han ved hvad man kan gøre for at komme ledningssuppen til livs.

Og her er ledningsskjuleren selvfølgelig et uundværligt redskab, der kan skabe mere ro og orden på dine ledninger. Ovenstående billede er fra mit eget oprydningsforsøg i weekenden.

Følg disse råd:

- Betragt dit skrivebord, stue-møbel som en fast installation.

Inden du sætter nogen ting op, så skal du være sikker på, at alt står som det skal. Fjernsynet er placeret hvor du vil have det, skrivebordet skal ikke rykkes og så videre.

- Gør det klart hvad dit behov er.

Inden du smutter i byggemarkedet for at købe ledningsskjulere skal du vide hvor mange meter ledninger du egentlig har, og hvor mange ledninger du skal gemme væk.

- Lug ud i ledningerne.

Læg alle dine produkter frem med ledninger tilsluttet. Her kan det nemlig være du finder ud af, at gamle strømadaptere eller ubrugte ledninger sidder i strømstikket.

- Køb ledningeskjulere

Ethvert byggemarked med respekt for sig selv har forskellige former for ledningeskjulere, som du kan købe i meter-mål. Køb gerne fleks-slanger, så du ikke er låst, hvis du får flere maskiner til.

- Køb en strømspare-skinne

Nu når du alligevel er i gang med at rydde op i dit ledning-rod, så kan man jo lige så godt være miljøbevidst. Her skal du dog ikke sætte modems, settop-bokse og andet som genstarter hver gang strømmen slukkes. Strømspareskinner kan købes fra 20 kr i Bilka/Føtex eller lignende.

- Sæt dine opladere i strømspareskinnen.

Når du allerede har fundet et godt spot til din skinne, så kan du lige så godt sætte dine opladere til kameraet, mobilen og så videre i skinne. På den måde har du både et fast sted til alle dine gadgets, og opladerne bruger ikke unødigt standby-strøm, når de ikke er i brug.

Men I må have lige så mange erfaringer med at komme af med suppen bag fjernsynet. Del gerne ud af jeres erfaring, så vi alle kan blive en smule klogere på det store kaos.

Samtidig må I meget gerne dele jeres bedste ledningesupper med os. Tag et billede af jeres kaos, send det til kontakt@beep.dk og vær med i konkurrencen om Microsofts nye trådløse mus og tastatur kaldet Arc.