Styrelse: Spis trygt dansk grønt

Du kan trygt spise både agurk, tomat og salat fra Danmark. Sådan lyder det nu i en lidt usædvanlig melding fra Fødevarestyrelsen, som ovenpå smitten fra den livsfarlige tarmbakterie VTEC i nordtyske grøntsager finder det nødvendigt at opfordre danskerne til atter at spise frugt og grønt.

"I de otte officielle kostråd anbe-faler vi forbrugerne at spise 300 gram grøntsager om dagen, fordi det giver masser af vigtige næringsstoffer og er med til at forebygge livsstilssyg-domme," siger fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard.

Han kalder det "forståeligt", hvis danskerne styrer uden om grøntsagerne på grund af de massive problemer i Tyskland.

"Men både for den enkelte forbruger og for de danske gartnerier er det et uheldigt valg. Forbrugerne går glip af en masse vitaminer og nogle gode smagsoplevelser, og danske gartnerier mister indtægter," siger han.

Danske grøntsager var en kort overgang under mistanke for at bære VTEC-bakterien, der har ramt i alt 20 danskerne, men blev hurtigt frikendt. Og fødevareberedskabschefen understreger, at den danske fødevaresikkerhed er meget høj.