Sundhed

DSB og fødevarekontrol skændes om sandwich

DSB har fået en sur smiley, fordi sand-wich - der bliver solgt i DSB's inter-citytog og intercitylyntog - ikke opbevares korrekt på køl. Det skriver DR. DSB oplyser til TV 2, at der er tale om en fejl, og at DSB allerede i decem-ber begynd-te at lave proceduren om på grund af anmærkninger efter et kontrolbesøg.

"Ved et opfølgende kontrolbesøg talte kontrollanterne med en ansat i vores klargøringscenter, som intet har med sandwich at gøre. Han kendte ikke til den nye procedure og oplyser derfor noget forkert til fødevarekontrollen," oplyser DSB's kommunikationsafdeling.

"Den 4. februar blev det indført, at sandwich bliver lagt på salgsvognen fra en køleboks - bliver de ikke solgt derfra inden tre timer, bliver de smidt ud."

"Tager udgangspunkt i dét vi hører og ser"

Ifølge Fødevarekontrollen fik kontrollanterne ved besøget at vide, at sandwich - der ikke bliver solgt fra salgsvognen under en togtur - bliver lagt tilbage på køl og derefter igen bliver forsøgt solgt på salgsvognen under en anden togtur.

"Vi tager udgangspunkt i det, vi hører og ser - en medarbejder skal jo kende virksomhedens procedurer," siger Rikke Hansson, der er fungerende souschef i Fødevarestyrelsen.

DSB har fået to bøder på 20.000 kr.

Hun siger desuden, at DSB i første omgang fik en forkert rapport:

"DSB ved en fejl har modtaget en kontrolrapport beregnet til detailvirksomheder, men DSB togservice er en engrosvirksomhed og dermed skal have en engrosrapport. Dette forhold er nu rettet, og en ny kontrolrapport er fremsendt," siger hun.

DSB har desuden fået to bøder på 20.000 kroner - den ene på grund af et beskidt opvaskerum og den anden for en defekt dør.