Sundhed

Advarer mod kosttilskud på nettet

Fødevarestyrelsen advarer mod tre kosttilskud, der på flere udenlandske hjemmesider bliver markedsført som slankemidler samt præstations- og muskelfremmende midler.

Der er tale om "SuperPump 250," "Vault Citrus Punch" og "MET-RX Thermal Infusion."

Alle produkterne indeholder stoffet Huperzin A, som i små doser påvirker kroppens centralnervesystem og som kan give akutte muskelrystelser og inkontinens. Stoffet kan også få øjnene til at løbe i vand.

Undersøg produkt på altomkost.dk

Selv om der er tale om udenlandske hjemmesider er markedsføringen rettet mod danske forbrugere - blandt andet reklamerer hjemmesiden slankegruppen.com for "SuperPump 250."

"Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles på internettet og ikke sælges i almindelige butikker," står der i en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen.

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, hvilke kosttilskud, der er anmeldt til markedsføring i Danmark.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt kosttilskud, der indeholder stoffet Huperzin A, til at smide produktet ud eller hvis muligt sende dem tilbage til virksomheden.