Sundhed

Hindbær skyld i virus på sygehus

Importeret frosne hindbær har igen vist at være kilde til et udbrud af virussen Noro. Denne gang på Køge Sygehus, hvor det kan have alvorlige konsekvenser for i forvejen svækkede patienter. Det fremgår af det nyeste nummer af EPI-NYT.

Ingen patienter er imidlertid blevet ramt af virussen, der giver opkast og diarré.

Virussen ramte 40 medarbejdere fra sygehusets køkken og sundhedspersonale fra mere end 20 forskellige afdelinger på sygehuset, der havde spist rødkålsalat med appelsin og rå hindbær i personalekantinen den 10. og 11. januar.

Der er tale om importeret frossent hindbærsmuld fra Serbien, der blev trukket tilbage den 17. januar. De frosne bær er af mærket Scan Agra og kommer fra virksomheden Magnihill - bærrene har mindst holdbarhedsdato den 28. september 2012.